Sügisese niiskuse vastu on abi

Copy
Foto: Shutterstock

Käes on sügis koos sajupilvede ja madalate temperatuuridega. Kas olete märganud akendele kogunevat veearu või tundnud, et tubade seinad on katsudes niisked?

Liigniiskuse probleem on tuttav neile, kes elavad vanemates majades ja kellel on maakodud, kuid sellise murega puutavad kokku ka uute ja soojustatud majade elanikud. Kui majapidamises ei ole loomulikku õhuvahetust, ei pääse välisõhk tuppa ega toas tekkiv liigne veeaur välja. Toad tunduvad jahedad, õhus on kopituslõhna ning kondensatsioonivesi koguneb akendele. 

Kuigi probleem ei pruugi tunduda tõsine, võib pideva suure õhuniiskusega kaasneda paksu pahandust. Ruumid, kus valitseb suur õhuniiskus (nt vannituba, köök või kelder), on kõige vastuvõtlikumad liigniiskusest tingitud kahjustustele, sest sealsetele esemetele võib tekkida hallitus. Ka akendele kogunev kondensatsioonivesi võib niriseda aknaraami vahele või soodustada musta hallituse vohamist aknaraami ja seina vahel.

Foto: Henkel Balti OÜ

Hallitus soodustab ka allergiate teket. Tüüpiliste sümptomite hulka kuuluvad näiteks nahaärritus ja hingamisteede haigused. Niiske keskkond meeldib ka tolmulestadele, mis samuti ägestavad allergiaid.

Sick woman blowing her nose
Sick woman blowing her nose Foto: Henkel Balti OÜ

Inimeste temperatuuritaju sõltub ümbritsevast õhuniiskusest. Kui õhus on tavalisest rohkem niiskust, tundub ümbritsev temperatuur inimestele sageli kas märksa soojem või külmem, kui see tegelikult on.

Mida aga teha, et tubade õhuniiskuse tase kontrolli all hoida? Parim lahendus majapidamises oleva liigse õhuniiskuse kõrvaldamiseks on niiskuseimaja, mis  püüab õhust kinni liigse veeauru ja loob kodus meeldivalt mugava keskkonna. Toas püsib tervislik õhuniiskuse tase, toaõhk tundub meeldivam ja kergemini hingatav ning vannitoas ei ole enam märgata inetut hallitust.

Ceresiti niiskusimajad on paljude Läti/Leedu tarbijate truud sügisesed abimehed juba aastaid. Kogemus näitab, et Ceresiti niiskuseimaja tõesti suudab niiskusega edukalt võidelda. Niiskuseimajaid on erinevat tüüpi – kolmes erinevas suuruses seade ja väikesed kotikesed. Seade sobib kasutamiseks tubades, vannitubades, keldrites, panipaikades jne. Väikeseid kotikesi saab aga pista sahtlitesse ja spordikottidesse, samuti sobivad nad kasutamiseks autodes.

Foto: Henkel Balti OÜ

Niiskusimajad suudavad aga enamatki, kui üksnes üleliigset niiskust imada – nende abil on võimalik ka tubades eriline õhustik luua. Lõõgastava meeleolu loomiseks kasutage oma niiskuseimaja seadmes aroomiteraapilisi täitetablette, valikus on  kolm meeldivat aroomi ja  ka neutraalse lõhnaga tablett. Niiskuseimeja seade ei vaja elektrit, on mugav ja keskkonnasõbnralik – tootejäägid võib valada kanalisatsioonisüsteemi.

Copy
Tagasi üles