Soome riikliku postifirma juht paneb ameti maha

Copy
Heikki Malinen.
Heikki Malinen. Foto: Vesa Kippola / Posti

Soome riikliku postifirma Posti juht Heikki Malinen paneb ameti maha, teatas ettevõtte juhtkond täna. Posti on viimasel ajal olnud suure avaliku kriitikatule all, eriti pärast plaani alandada üle 700 töötaja palka. Samal ajal sai veel ka avalikuks, et Malineni enda mullune aastateenistus oli 987 764 eurot.

Malinen teatas tagasiastumisest Posti juhatusele teisipäeval ning ütles, et lõpetab töö oktoobri algusest. Malinen oli Posti tegevjuht alates 2012. aastast.

«Usun, et praegu on õige hetk tänada ning teha ruumi uuele inimesele ettevõtte eesotsas,» teatas Malinen pressiteates.

Ajutiseks tegevjuhiks saab Posti paki- ja võrgukaubandust juhtinud Turkka Kuusisto. Ettevõtte juhatus on alustanud uue tegevjuhi otsimist.

Posti teatel ei maksta Malinenile erilist lahkumishüvitist, töölepingu põhjal saab ta hüvitist kuue kuu eest, millest arvatakse maha kahe kuu sissetulek. Viimasest loobus Malinen ise.

Posti juhatuse esimees Markku Pohjola möönis täna pressikonverentsil, et Posti juhatusel on põhjust enesekriitikaks, vaadates, kuidas käsitleti Malineni palgatõusu ja ametiühinguga läbirääkimistel tekkinud kriisi. Malinen ise pressikonverentsil ei osalenud.

Pohjola rõhutas, et suurklientide silmis on Posti maine hea ning et «kliendile pakutav kvaliteet on heal tasemel».

Posti- ja logistikaala ametiühingu PAU esinaise Heidi Niemineni sõnul ei ole probleemide lahendamine tegevjuhi minekuga lõppenud. Tema sõnul on Malineni tagasiastumine vaid «kõrvalepõige». «Malineni tagasiastumine või jätkamine ei ole olnud meie eesmärk,» märkis ta.

Niemineni sõnul ei ole pakisorteerijate kollektiivlepingu tüli viimaste nädalate jooksul lahendust leidnud ega ka edenenud. PAU valmistab jätkuvalt ette streike, mille üle otsustatakse kahe nädala pärast koosolekul. «Tegemist on suurte streikidega. Ettevalmistused on juba alanud.»

Niemineni väitel ei ole Posti juhatus nendega rääkinud. «Nad on meie nõudmistest teadlikud, kuid ei ole võtnud mingit seisukohta. Me ei tea, kuidas nad nüüd asjasse suhtuvad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles