Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva hommikul läks Paidest Tapale ajateenistust alustama ligi 30 Järvamaa kutsealust, kelle seas vabatahtlikuna ka Türi neiu Kätlin Pärtel. Tänavu Türi ühisgümnaasiumi lõpetanud Pärtel ütles, et mõte vabatahtlikuna ajateenistus läbida hakkas idanema pärast kevadist riigikaitselaagrit. Ta pole kodutütar olnud ega ka muul viisil kaitseväega kokku puutunud, kuid mõte ennast ajateenistuses proovile panna ja uusi kogemusi hankida muutus suvega aina tugevamaks.

* Türi vallavolikogu viimasel istungil andis vallavanem Pipi-Liis Siemann teada, et eelmise aasta novembris jõustunud kodutoetusega on valda lisandunud 60 uut inimest. Toetus on osutunud nii populaarseks, et selle maksmiseks tuleb tänavu ilmselt veel kord lisaraha eraldada.

* Paide Hillar Hanssoo põhikoolis on õpilased sees teist nädalat, kuid töömehed pole majast veel lahkunud. Lõplik sisseelamine, moodsate automaatikasüsteemide tundmaõppimine ning ehitusjärgsete pisiprobleemide kõrvaldamine võib veel nädalaid aega võtta.

* Sel pühapäeval peetakse Järvamaa suurimat rahvaspordiüritust Paide–Türi rahvajooksu. Ettevõtmine on sel aastal esialgsete plaanide järgi viimast korda tavapärases võtmes. Edaspidi on jooks uute inimeste ja nende uute mõtete kujundada. Kui viimased kümme aastat olid rahvajooksu eestvedajad Urmas Jõgi ja Jaanus Šadeiko ning nende kokkukutsutud meeskond, siis tänavust jooksu korraldab MTÜ Paide–Türi Rahvajooks koos Paide linna ja Türi valla spordientusiastidega.

* Arvamusfestivali uue eestvedajana alustas 1. oktoobrist tööd Kaspar Tammist, kelle esimene ülesanne koos vabatahtlikest meeskonnaga on käima tõmmata järgmise festivali ettevalmistused ja teha partneritega koostöökokkuleppeid tulevaseks kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles