Galerii: Tartu päästjad laotasid end koos kogu autos oleva varustusega asfladile laiali (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Tartu päästjad võtsid osa üleilmsest kampaaniast, kus pääste- ja eriüksused laotavad kogu oma varustuse töömasina kõrvale ning jäädvustavad sellest pildi.

Tegemist on sotsiaalmeedias septembri alguses levima hakanud kampaaniaga, mis kannab nime Tetris Challenge. Selle eesmärk on näidata, mida pääste-, kiirabi-, politseiauto või muu operatiivsõiduk endas sisaldab.

1. septembril ühe Zürichi politseipatrulli algatatud kampaania on levinud üle ilma ning teadaolevalt võttis Eestis esimesena sellest osa Tallinna kiirabi, kes esitas väljakutse ka päästjatele.

Sellest hakkas kinni Tartu päästekomando, kes eile pärastlõunal ühe päästeauto sisu laiali laotas ning kogu viieliikmelise meeskonnaga pildi tegemiseks auto ja laiali laotatud varustuse kõrvale pikali heitis.

Kogu 316-osalise varustuse laiali laotamine võttis Tartu päästjatel aega kõigest veerand tundi. Lisaks voolikutele ja tööriistadele on ühes päästeautos veepäästevahendeid, lekete sulgemise pasta, puitprunnid, pudelites joogivesi, ventilaator ja paraku ka laibakotid.

Meeskonnavanem Marek Kutsar sõnas, et kahe aasta jooksul on käiku läinud pea kõik osad kogu varustusest. Selle aja jooksul pole nad kordagi pidanud kasutama vaid esmaabikohvrit. «Tartus reageerib kiirabi alati sündmustele nii kiiresti, et meie pole pidanud esmaabikohvrit kasutama,» lisas ta.

Pigem tuleb Kutsari sõnutsi neil mõnest tööriistast puudus. «Näiteks eelmise vahetuse ajal saadeti meile erakorralise meditsiini osakonnast öösel kella poole ühe ajal siia üks noormees, kel oli sõrmest vaja ära lõigata mingist väga kõvast sulamist sõrmus, kuna sõrm oli korralikult üles paistetanud,» rääkis Kutsar. Et säärast vahendit nad vastu ööd komando ruumidest ei leidnud, tõid päästjad imepisikese freesketta ühe kolleegi kodust, millega õnnestus sõrmus noormehe sõrmest eemaldada.

Kutsari ja tema komandokaaslaste sõnutsi on Tetris Challenge'i kampaania väga tervitatav, sest tavainimene tavaliselt ei tea, mida kõike  leidub ühes päästeautos. Teiseks andis see võimaluse teha autos suurpuhastus. «Muidu võtame kord nädalas tehnikapäeval asju kapphaaval autost välja ja kontrollime üle, kuid kahe aasta jooksul, mil meil see auto on olnud, pole seni olnud juhust ja mahti kogu kraami välja võtta ning masin seest põhjalikult puhtaks teha,» lisas meeskonnavanem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles