Fotod: Loe režissööri tänukirja! Steven Spielberg sai purki oma esimese muusikalifilmi

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy

Kinomogul Steven Spielberg on viimased aasta aega tegelenud Leonard Bernsteini ja Stephen Sondheimi legendaarse muusikali «West Side'i lugu» (West Side Story) uusekraniseeringuga ning sai filmi nüüd ametlikult «purki».

Tegu on Hollywoodi vanameistri esimese muusikalifilmiga. 100 miljoni dollarilise eelarvega film jõuab kinoekraanidele detsembris 2020. Vaata pilte võttelt js Spielbergi tänukirja:

Meespeaosas ehk Tony rollis astub üles Ansel Elgort, kelle viimane suurem roll oli draamas «Ohakalind».  Naispeaosalist Mariat kehastab 30 000 castingul osalenud naise seast välja valitud Rachel Zegler.

Loo kirjutab 1957. aasta Broadway muusikali põhjal kokku tunnustatud stsenarist ja Pulitzeri preemia võitja Tony Kurshne, kes koos Spielbergiga töötanud filmi «Lincoln» kallal. Võtted peaksid algama tuleval suvel.

«West Side'i lugu» on muusikal, mille helilooja on Leonard Bernstein ja sõnade autor Stephen Sondheim. Arthur Laurentsi kirjutatud lugu on William Shakespeare'i tragöödia «Romeo ja Julia» teisend. «West Side'i lugu» esietendus 26. septembril 1957 Winter Gardeni teatris Broadwayl.

Tegevus toimub 1950. aastate New Yorgis ning jutustab kahe eri rahvusest noortekamba kultuuritaustast ja nende omavahelistest suhetest. Peategelane Tony, kes kuulub ameeriklaste kampa, armub Mariasse, kes on puertoriikolaste kamba liidri õde.

Meenuta «West Side'i lugu» 1961. aasta treilerit:

Filmis teeb kaasa ka legendaarne puertoriikolanna Rita Moreno, kes 1961. aastal 30-aastasena särtsaka Anita rollis end Hollywoodi ajalukku jäädvustas ning parima kõrvalosa Oscari võitis. Tänaseni maagiliselt energiline 86-aastane Moreno, kes oma kuulsuse tipul semmis nii Marlon Brando kui ka Elvis Presley'ga ning on aastate jooksul üles astunud lugematul hulgal filmides ja telesarjades, tegutseb projekti juures ka produtsendina. Kuuldavasti soovis Spielberg kohe esimestest hetkedest kindlasti just Morenot kampa saada ning tragi naine oli vägagi nõus. Filmis mängib Moreno Valentinat, kes on poeomanik Doci ehk peaosalise Tony tööandja edasi arendatud versioon.

Moreno on pälvinud palju elutööauhindu ning on üks 15 näitlejast läbi ajaloo, kel on nn EGOT staatus: see tähendab, et ta on võitnud nii Emmy (kaks), Grammy, Oscari ja Tony. Loorberitel uskumatult energiline ja tegus naine ei puhka, vaid mängib hoopis näiteks Netflixi sarjades (nt «One Day at a Time») ning veel mitmes telesarjas («Jane The Virgin», «Grace and Frankie»). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles