Ursula von der Leyen laseb kontori kõrvale magamistoa ehitada (2)

Copy
Novembris Euroopa Komisjoni presidendiks saav Ursula Von Der Leyen ei kavatse Brüsselis ametikorterit üürida.
Novembris Euroopa Komisjoni presidendiks saav Ursula Von Der Leyen ei kavatse Brüsselis ametikorterit üürida. Foto: Zheng Huansong / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Peagi Euroopa Komisjoni presidendi ametisse astuv endine Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen laseb oma tööruumide kõrvale ehitada väikese magamis- ja elutoa.

Kuulduste kohaselt ei hakka 1. novembrist Euroopa Komisjoni presidendi ametisse astuv von der Leyen Brüsselis asuvas Berlaymonti hoones mitte üksnes töötama, vaid ka elama, kirjutas Saksa väljaanne Die Welt. 

Komisjoni presidendi uus elukoht hakkab asuma hoone 13. korrusel, vaid paar meetrit eemal tema töökabinetist. Von der Leyeni privaatne eluruum saab olema 25 ruutmeetri suurune ja seal hakkab president veetma oma töövälist aega, muu hulgas saab sellest tema ööbimispaik Brüsselis.

Tõenäoliselt on sellise eluruumi loomise taga soov hoida kokku kulusid. Kui von der Leyen ööbib Berlaymonti hoones, mitte eraldiseisvas korteris Brüsselis, ei pea temaga kaasa tulema ihukaitsjad, vaid tema turvalise une tagavad hoone julgestustöötajad.

Teiseks plussiks on see, et von der Leyen ei pea hommikuti aega veetma Brüsseli liiklusummikutes.

Saksa portaal arte.tv kirjutas, et tööhoones ööbimine ei ole von der Leyenile võõras, sest ta tegi seda ka ministrina Berliinis töötades. Nimelt elab tema perekond Hannoveris ja nii kaitseministrina kui pere- ja tööministrina ööbis ta vastavates ministeeriumihoonetes, mitte ei üürinud endale Berliinis korterit.

Märkimisväärne on ka see, et Euroopa Komisjoni presidendil polegi Brüsselis ametlikku ametikorterit. Komisjoni praegune president Jean-Claude Juncker on kogu oma ametiaja elanud hotellis ja maksnud selle eest igas kuus 3250 eurot.

Von der Leyeni kuupalk uues ametis saab olema 28 000 eurot, sellele lisanduks 4185 euro suurune hüvitis majutuskulude katmiseks. Pole teada, kas ta võtab selle hüvitise vastu, kuigi hakkab elama büroohoones.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles