PM Walesis. JWRC auhinnaraha nooliv Poom: natuke hirmus on selle autoga siin sõita

Karl Mihkel Eller, Llandudno
Copy

Walesi MM-rallil juunioride arvestuses startivad Roland Poom ja Ken Järveoja on hammastega kinni 15 000 euro suuruses preemias, mis kuulub JWRC sarja parimale uustulnukale. Matemaatiliselt on Poomil võimalus ka üldvõitu püüda, kuid noor eestlane hoiab pea külmana.

«Ma selle mõttega starti ei lähe, et pean sarja võitma, aga kuni on võimalust, siis üritame. Testikatse oli täitsa lubav, väga okei aeg oli,» ütles neljapäeva hommikul juunioride konkurentsis teist aega näidanud Poom. «Ralli kokkuvõttes on eesmärk normaalse tempoga sõita, vähemalt poodiumi võiks saada.»

Poom tõdes, et esisillaveolise Fordiga Walesi teedel sõitmine teeb veidi kõhedaks küll. «Natuke hirmus on selle R2-autoga vahepeal sõita. Need augud löövad igatepidi keresse sisse. Arvan, et rallil hakkab auto hoidmine suurt rolli mängima. Testikatse oli iseenesest okei, pidamine oli normaalne ja kannatab sõita küll.»

«Kui näed, et teed on väga katki tuleb lihtsalt natuke tagasi hoida. Kui väga mudaseks läheb on meil kordades raskem kui WRC-sõitjatel. Meil ju veavad ainult esirattad. Pidamisega on nii nagu on,» oli Poom siiski enesekindel.

Juba nädala pärast teeb Poom debüüdi neljarattaveolisel autol, kui stardib MM-Motorspordi ridades Saaremaa rallil Ford Fiesta R5-autoga. Poom nendib, et Saaremaa ja Walesi teede vahele saab õrna võrdusmärgi tõmmata küll. «Sõidutunde sellistes märgades oludes saab siin Walesis kindlasti kätte. Eks R5 on muidugi teine auto, aga siit otse Saaremaale minnes võiks olla käsi soe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles