Raudteeületuskoht muutus ootamatult takistusribaks

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Väikse kaare raudteeülekäigukoht muutus sadamaraudtee lammutamisel raskesti läbitavaks.
Väikse kaare raudteeülekäigukoht muutus sadamaraudtee lammutamisel raskesti läbitavaks. Foto: Margus Ansu

Sadamaraudtee ülesvõtmise edenedes jõudis tööjärg ka Väikese kaare otsa raudteeületuskohale, sealt kadusid rööpad ja betoonplaadid ning tekkisid kõrged astmed. Vaegliikujatele on see tõsine takistus, ratastooliga lausa läbimatu koht.

Tartu linnamajanduse osakonnajuhataja Rein Haak ütles, et see ei ole olnud reeglipärane tegutsemine, sest sisuliselt on tegu kõnnitee sulgemisega, milleks tulnuks linnalt luba võtta niisamuti kui sõidutee sulgemisel. Paraku ei saanud linnavalitsus luba anda ega selleks tingimusi kooskõlastada, sest raudtee lammutaja kooskõlastust ei küsinud. Haak ütles, et kui kõik kodanikud ei saa sealt kohast üle, tuleb välja panna hoiatusmärgid, mis näitavad, et ületuskoht on suletud. «Aga kui telliskivimärgi alt ikkagi lähed läbi, siis on oma risk, kui kukud auku,» lisas ta.

Leonhard Weiss Viateri juhatuse liige Peeter Klein selgitas, et sel ületuskohal on juhtunud nende alltöövõtjaga arusaamatus. Pärast betoonplaatide, relsside ja liiprite eemaldamist pidi ületuskoht kohe asfalteeritama. Tegelikult jäid liiprid üles võtmata. Klein ​ütles eile, et tänaseks peaks ületuskoht olema kõigile kasutatav, rulluisutajad ehk välja arvatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles