Mees, kes tegi Tõrvast odaviskepealinna

Kevin Koik
Copy
1990. aastal MTÜ Viraaž loonud Viljo Grauding on ligi 30 aasta jooksul andnud uskumatu panuse Tõrva spordielusse.
1990. aastal MTÜ Viraaž loonud Viljo Grauding on ligi 30 aasta jooksul andnud uskumatu panuse Tõrva spordielusse. Foto: Kevin Koik

Valgamaal asuvast Tõrva linnast on aastate jooksul välja kasvanud arvukalt edukaid odaviskajaid. Enamikku neist sportlastest ühendab neile esimesed õpetussõnad jaganud pikaaegse kogemusega treener Viljo Grauding, kes on andnud hindamatu panuse ka linna spordirajatiste arendamisse.

Rahva seas odaviskepealinnaks kutsutavast Tõrvast on Graudingu endistest õpilastest rahvusvaheliste tiitlivõistlusteni jõudnud nii Mirell Luik, Marcella Liiv, Katre Marit Liiv kui ka Tanel Laanmäe. Tänavustelt Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlustelt kogusid tema juhatatava spordiklubi Viraaž esindajad 19 medalit, mis annab samuti märku, et ligi 30-aastase treenerikogemusega Graudingu töö kannab vilja ning huvi spordi vastu pole väikelinnas raugenud.

Ka treener tõdeb, et äsjalõppenud hooaeg oli klubile edukas. Saavutatut ilmestavad enim odaviskaja Katre Marit Liivi osalemine Euroopa noorte olümpiafestivalil ning sprinter Romet Kivi hõbemedal U16 vanuseklassi Baltimaade meistrivõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles