Pulmaautol lõppes kütus, peigmees pidi hääletama (2)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Pruutpaari uhke pulmaauto tuli köie otsas tanklasse vedada.
Pruutpaari uhke pulmaauto tuli köie otsas tanklasse vedada. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaal laupäeval pulmi pidanud pruutpaaril lõppes pulmalimusiinis kütus ning peigmees oli sunnitud tanklasse jõudmiseks tee ääres hääletama.

«Võin kinnitada, et kui hääletada pulmaauto kõrval, ise pidulikus ülikonnas, saavad kõik möödujad kõhutäie naerda,» muigas 30-aastane peigmees Siim Lengert. «Läksin autost välja, hääletasin ning absoluutselt kõik autod pidasid kinni.»

Ka Siimu väljavalitu, Reilika tuli köie otsas tanklasse veetud väärikast limusiinist rõõmsalt välja ja vaatas, kuidas autojuht ja peigmees Võru kesklinna tanklas bensiinivarusid täiendavad. Seiklus slepis sõidetud pulmaautoga andis hiljem Seedri puhketalus alanud pulmapeole pigem hoogu juurde.

Võrumaal laupäeval pulmi pidanud pruutpaaril lõppes pulmalimusiinis kütus ning peigmees oli sunnitud tanklasse jõudmiseks tee ääres hääletama.
Võrumaal laupäeval pulmi pidanud pruutpaaril lõppes pulmalimusiinis kütus ning peigmees oli sunnitud tanklasse jõudmiseks tee ääres hääletama. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Pruutpaar leidis pulmaautoks valitud 52. aasta limusiini Võrumaalt. «Uunikum oli juba pukkidele tõstetud ja kütus talveks välja lastud – masin oli nii-öelda talveunes,» rääkis peigmees. «Saime autojuhi siiski nõusse.»

Paraku jõuti peigmehe sõnul hommikul toimunud pulmapaari pildistamiselt Rõugest Võru poole sõites vaid poolele teele. «Tegime puhketalus pildid ära ja sõitsime Rõugest Võru poole, kuid kütus sai 4-5 kilomeetrit enne linna otsa,» rääkis peigmees.

Peigmees asus hääletama. Vana ja täielikult taastatud limusiini, millega sõitsid omal ajal vaid riigimehed, võttis lõpuks sleppi autojuhi tuttav. Seejärel tangiti Võrus bensiini, sõideti Tartusse, kus kohtuti pulmakülalistega ning sõideti koos pulmarongis taas tagasi peopaika – Rõugesse.

Pruutpaar sõitis kunagise luksusautoga ZIM, mis olid riigi- ja parteiametnike kasutuses, vähesel määral pruugiti neid ka taksodena. Ehkki vähemalt teoorias võisid ZIMi osta ka niiöelda tavainimesed, oli tema hind kõrge ja laiemasse kasutusse jõudis neid napilt.

Siim ja Reilika Lengert tegelevad Saku vallas ettevõtlusega ning otsustasid pulmad korraldada pealinnast kaugemal. «Et pulmaseltskond laiali ei jookseks,» põhjendas Siim, kes sõitis koos pruudiga Eestimaal sobivat pulmapaika otsides läbi kuus-seitse kohta.

«Kohe kui jõudsime Rõugesse, Seedri puhketallu ja nägime selle koha ilu ja sealseid tiike, otsustasime, et see on õige koht,» lausus Siim. Pruutpaari peol oli pulmalisi kokku 75, esinesid bändid ja hommikuni kestnud peo lõpetas disko.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles