Tüdruku mõrvale eelnes aastatepikkune vaimne terror

Martin Laine
, reporter
Copy
Võimalikest traagilisim juhtum. Noorte vägivaldset lähisuhet saatsid ohumärgid juba aastaid, kuid keegi ei osanud sellele tähelepanu pöörata, kuni oli juba liiga hilja.
Võimalikest traagilisim juhtum. Noorte vägivaldset lähisuhet saatsid ohumärgid juba aastaid, kuid keegi ei osanud sellele tähelepanu pöörata, kuni oli juba liiga hilja. Foto: Konstantin Sednev

Nii vaimne kui ka füüsiline julm lähisuhtevägivald võib alguse saada õrnas eas. Selle äärmuslikem näide on mullu avalikkust šokeerinud teismelise tüdruku mõrv ja sellele eelnenud traagiline lugu.

15. aprillil 2018 kell kolm varahommikul heliseb Nikita (nimi muudetud) telefon. Tema sõber Artjom Dronikov (18) teatab, et vajab ootamatult öömaja. Sõber saabub korteriukse taha tund hiljem ja võõrustaja märkab, et saabunu sokid on verised. Külaline ütleb vaid, et oli öösel purjuspäi kakelnud, üksikasjadesse ei lasku. Kuna tal on seljas tumedad riided, siis Nikita ülejäänud verd tema jopel ei märka.

Enne magamajäämist küsib Artjom sõbralt aga kõhedaks võtva küsimuse.

«Kas on võimalik ellu jääda, kui inimest on löödud noaga kõrri?»

Tol ööl kostsid üle Kohtla-Järve tüdruku karjed, kuid keegi ei teinud nendest välja. Seesama öö möödub ühele perekonnale unetult, sest 15-aastane tütar ei tule koju.

Copy
Tagasi üles