Siim Kallase hinnangul peaks Kadri Simson valima kabinetiülema Eestist (4)

Postimees
Copy
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Ain Liiva

Kuigi neljapäeval europarlamendi kuulamise läbinud Euroopa Komisjoni voliniku kandidaat Kadri Simson ei ole veel kinnitanud, kelle ta oma kabinetiülemaks valib, on spekuleeritud, et selleks võib saada itaallasest euroametnik Stefano Grass.

«Ma ei pea seda heaks mõtteks - neid kohti, positsioone, mis automaatselt avanevad eestlasele, Eesti vabariigi kodanikule, on imevähe,» ütles Kallas ETV saates «Esimene stuudio». «Kui sa nüüd loobud sellest, siis sa jätad lihtsalt Eesti, kellegi tuleviku, inimese jaoks selle võimaluse kasutamata,» rääkis ta ja lisas, et Eesti ametnikul on kabinetiülemana esialgu kindlasti raske, et harjuda ja õppida, kuidas see töö käib.

«Kabinetiülem on see, kes juhib, see on sinu staap, ta valmistab materjalid ette, korraldab kõik asjad, see on ikka ülioluline. Kui sa oled komisjoni liige, siis ta on sinu parem käsi - ta peabki olema sinu parem käsi, kõige usaldusväärsem inimene - ma ei pea heaks mõtteks, et võtta ta mujalt,» rääkis Kallas.

Rääkides Kadri Simsoni kuulamisest neljapäeva hommikul parlamendis, ütles Kallas, et Simsoni esinemine oli igavavõitu, et ta kuulas ilmselt soovitusi ajada pigem ümmargust juttu ning mitte üle piiri astuda, kuid Kallase hinnangul sai ta hakkama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles