PM Dohas. Õiglane: Maicel on igasugusest jamast läbi käinud. Ta väärib seda medalit!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Janek Õiglane õnnitleb Maicel Uibot.
Janek Õiglane õnnitleb Maicel Uibot. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku MMil Dohas 8297 punktiga kuuenda koha saavutanud Eesti kümnevõistleja Janek Õiglane on õnnelik koondisekaaslase Maicel Uibo üle. Uibo teenis isikliku rekordi 8604 punktiga hõbemedali.

«Mul on Maiceli üle südamest hea meel. Ta on igasugusest jamast läbi käinud. Ta väärib seda medalit! Ta nautis seda, mida tegi. Ütlesin talle pärast esimest päeva: Maicel, see on sinu võistlus! Mul oli rõõm talle kaasa elada. Kõva mees, müts maha,» kiitis Õiglane koondisekaaslast.

Oma punktisummaga ei jäänud Õiglane rahule, aga kuues koht valmistas sportlasele rõõmu. «Kõik oli hea, aga kurb, sest nii palju jäi sisse. See on kümnevõistlus ja selliseid asju juhtub. Pingutasin lõpuni ja andsin endast maksimumi. Ei tulnud küll loodetud tulemust, aga olen enda üle uhke, et suutsin halvast seisust välja tulla.»

«Mul oli selline võistlus, kus alad ei jooksnud hästi kokku, aga vorm oli mitmeid kordi parem kui Londonis. Kümnevõistluses on vaja sportlikku õnne, et asjad jookseksid kokku,» rääkis Õiglane. «Ma ei täitnud oma lubadust olla teisel päeval võimalikult stabiilne. Olen aus: tegelikult mul pole teisel päeval kunagi nii head minekut olnud.» Soojendusstaadionil läksid tõkked hästi, aga võistlusel...

Teisel päeval oli kümnevõistleja hädas just nimelt 110 meetri tõkkejooksus, kus koperdas mitmel korral. «Kaheksa sammu jäi kitsaks ja jooksin liiga alla. Sain küll rütmi tagasi ja hakkasin järgi jõudma, aga panin jälle sisse. Tunne oli selline, et aeg tuleb 16,50, aga tuli 15,13. Ma olen varemgi sellist aega jooksnud. Pärast tõkkejooksu oli raske ennast koguda.»

Kettaheites nätas Õiglane küll head sooritust, aga astus enda sõnul 45 meetri pikkuse katse napilt üle. «Seejärel hoidsin end tagasi, ei saanud seda õiget heidet kätte,» ütles Õiglane, lisades, et teivashüppes kadus tal rütm.

Õiglase seeria Dohas (8297 p): 100 m jooks 10,94; kaugushüpe 7.32; kuulitõuge 15.20; kõrgushüpe 1.96; 400 m jooks 49,14; 110 m tõkkejooks 15,13; kettaheide 43.37; teivashüpe 5.00; odavise 72.46; 1500 m jooks 4.36,24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles