Eid Naser: leedi Miller-Uibo aitas mu uskumatule jooksule kaasa

Toimetas Andres Vaher
Copy
Doha MMi ilmselt kõige kõrgetasemelisemas duellis alistas Salwa Eid Naser (paremal) Shaunae Miller-Uibo.
Doha MMi ilmselt kõige kõrgetasemelisemas duellis alistas Salwa Eid Naser (paremal) Shaunae Miller-Uibo. Foto: Martin Meissner / AP

Doha MMil naiste 400 meetri jooksus esikoha, aga iseäranis kõigi aegade kolmanda tulemusega 48,14 maailma jahmatanud Bahreini veerandmailer Salwa Eid Naser nimetas ka ise võiduaega uskumatuks.

21-aastane Eid Naser sammus tänavu võidult võidule. Seejuures vaikselt, aga kindlalt ka ajataset kergitades. Ometi uskus valdav enamik, et suures duellis jääb bahamalanna Shaunae Miller-Uibo ikkagi peale ja võtab puuduva MM-tiitli.

Miller-Uibo jooksiski isikliku rekordi ja kõigi aegade kuuenda tulemuse 48,36, kuid Nigeeriast pärit Eid Naseri vastu sellest ei piisanud: 48,14-st on kiiremad olnud vaid kaugete kümnendite tagused tegijad Marita Koch ja Jarmila Kratochvilova.

«Ma tõesti ei tea, kust selline aeg tuli. Olen harjutanud väga kõvasti. Tulin siia ja jooksin lihtsalt niivõrd hästi. Esikohta lootsin. Aga see aeg... Jah, see on mullegi suur ootamatus!» rääkis Eid Naser ja lisas, et tundis pärast segateatvõistluses osalemist jalgades väsimust.

Viie aasta eest Nigeeriast Bahreini kolinud, nime Ebelechukwi Agbapuonwu jätnud ja islamiusuliseks hakanud Eid Naser pole kaugeltki tundmatu suurus. Juba eelmisel MMil Londonis võitis ta hõbemedali – tõsi, toona oli aeg vaid 50,06.

«Treener on mulle pidevalt korrutanud: sa jooksed väga kiiresti. Ja ma alati naeran selle peale. Jumal tänatud, et ta on minusse uskunud ja mind pidevalt tagant sundinud,» sõnas maailmameister. «Aga ma poleks üksi joostes selleks suutelinud olnud. Eriti Shaunae Miller-Uibo on niivõrd tugev, et aitas selle aja sünnile kõvasti kaasa. Selle imelise leediga koos joostes olen alati väga kiire.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles