Naine kaotas maniküüri tõttu peaaegu oma sõrmed

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Ameerika Tennessee osariigist pärit naine kaotas pärast ilusalongis maniküüris käimist peaaegu oma sõrmed. Nimelt sai ta lihasööjabakteri ning pidi elupäästmiseks läbi tegema kolm operatsiooni.

Medical Daily kirjutab, et Jayne Sharp tahtis vaid ilusaid küüsi. Kuid maniküürist tulles hakkasid teda kimbutama gripilaadsed sümptomid ning pöial läks paiste. Esimese asjana pöördus ta oma perearsti poole, kes ravis külmetust, kuna rohkem sümptomeid naisel esialgu ei avaldunud.

Paistetus võttis aga peagi lisaks pöidlale üle terve käe ja seetõttu pöördus Sharp haiglasse. Arstid tuvastasid naisel lihasööjabakteri. Tõenäoliselt sai ta selle ilusalongist, sest bakter võib siseneda kehasse läbi mikrohaavandite – näiteks küünenaha lõikamise ajal.

Sharp kaotas õnneks vaid osa pöidlast. Tavaliselt mõjutab lihasööjabakter suuremaid kehapindu. Sharp on lisaks ka diabeetik, mis tähendab, et ta on veelgi suuremas riskigrupis tüsistustele. Ekspertide sõnul haigestuvad diabeetikud, maksahaiged, HI-viirust kandvad inimesed ja vähihaiged tervete inimestega võrreldes lihasööjabakterisse märksa suurema tõenäosusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles