Kust tulevad õnnelikud lapsed? Kus lapsed tahaksid elada? Kuidas tundub kumbki neist?

Copy
Foto: Pilleli Läets

GOSPA oma kurgisilmadega mõmmiga on laste suur lemmik. Miks? Sest siinsete inimeste jaoks on iga väike inimene päris inimene. Kas teate seda lugu, kuidas perekond külastas restorani ja ema tellis ka 7-aastase poja eest toidu ära temaga nõu pidamata. Teenindaja pöördus aga otse poisi poole, küsides, mis oleks tema sooviks. Laps sai teha oma valiku. Laua ümber tekkis vaikus.  Poiss vajus tükiks ajaks mõttesse. Mille järel ta lausus: „Teate, mis, ta vist arvab et ma olen päris inimene“...

GOSPA-s koheldakse iga last täisväärtusliku külalisena ning ei tehta mingeid allahindlusi selles osas. Lapsed teavad seda, tunnevad seda ning oskavad seda hinnata. See on ka põhjus, miks koolivaheaegadel on maja väikseid külalisi täis – sest nad lihtsalt tahavad alati siia tagasi tulla. Sest siin on põnev ja saab palju nalja! Kõik tegevused, mida suured inimesed saavad ette võtta, on siin mõeldud ka lastele neile sobilikus võtmes. Kuidas see võimalik on? Vaatame kohe lähemalt.

Kui te jõuate GOSPAsse, siis sisseregistreerimisel saab laps teiega võrdselt vaadata üle vastuvõtulaua, kuidas toavõti sooja naeratusega imelise kiirusega kätte antakse. Lastele on selles oma lett ning paari trepiastme peale astudes ongi väiksel särasilmal kogu asja võimalik jälgida ning soovi korral oma nimi ise ka kirja panna. Lastele see meeldib.

Tubade põhihitiks on ülimugavad voodid, kus uni murrab maha ka kõige unetuma külalise. GOSPA sõbrad juba teavad seda, et siin saab alati ennast välja puhata just tänu sellele. On olnud mitmeid perekondi, kes on lahkudes uurinud, mis voodi nende toas oli, sest neil oli tekkinud soov magada täpselt samasuguses pesas ka oma kodus. ?

Kuidas kasvab teadlik spaanautleja?

Tubades on hommikumantlid nii suurtele kui väikestele, et oleks tore minna mõnulema veekeskusesse, kus on eraldi ka lastebassein. Torusid ei ole, sest tõeline spaahunt nendest ei hooligi – peab lugu pigem vaiksest sulistamisest ja vees liuglemisest. GOSPA sooviks on kasvatada ka järeltulevaid põlvkondi nautima väärikalt spaamõnusid ja seda ei pea alati nii tegema, et vettehüppeid tehed pritsib vesi lakke ja kõigile basseinisolijatele näkku ning müratase on selline, et isenda mõtteid ka ei kuule... Õige spaahotell on maharahunemise, lõõgastumise ning väljapuhkamise koht.

Saunavalikust on sanaarium suurepärane laia lava ja klaasseinaga koht, kus harjutada hetkes olemist ja rahulikku lebamist vaikse muusika taustal. Seda hetkes olemist on tänapäeval vaja treenida nii suurtel kui väikestel inimestel. Ägedat välibasseini naudivad samuti kõik pereliikmed, sest on ikka omaette kogemus ujuda auravas soojas vees ringi, samal ajal, kui lehed langevad, talvel on lumehanged igal pool või tähed siravad õhtuses pimedas taevas.

Spaahoolitused on GOSPA kroon. Lastehoolitsuste seas on tõeliseks lemmikuks suur vahuvann ning lastemassaažid. Lapsed saavad julgelt ise hoolitsusse minna ning nendega tegeletakse nii, et vanemad saavad sel ajal rahulikult kas ise oma hoolitsuses mõnuleda või lihtsalt kasvõi raamatut lugeda ja pikutada.

Ja siis jõuame restorani. Klaasseinte taga loss ja merevaade, istud nagu õues, aga samas on soe. ? Lastele on oma toiduvalik, täiskasvanute menüü muutub kaks korda aastas. Muidugi on klassikalised hitid, mida külaliste tungival soovil lihtsalt ei ole võimalik menüüst välja jätta – nagu soe šokolaadikook või siis Caesari salat. Aga siiski – peakokk on väga ägeda käekirjaga ja oskab toidu sisse pikkida peeneid saaremaiseid nüansse, jättes toidu kergeks, tervislikuks ja põnevaks. Menüüvalik on selline, mis paneb pikki minuteid juurdlema – mida võtta, mida jätta, sest kõike tahaks! Mida pikemaks tulla, seda suuremat valikut saab ka maitsta.

Tegevused lastele

GOSPA lõi kunagi oma Lasteklubi. See on see, mille pärast lapsed meie juurde tulla tahavad. Igal nädalavahetusel, eriti aga muidugi koolivaheaegadel toimub palju põnevat. Lasteklubi on loodud lapsepõlve lahedamaks muutma sügisest kevadeni. Koolivaheaegadel on iga päev on täidetud kümnete erinevate tegevustega – nt selle sügise koolivaheajal on teadusSHOW seebimullidega, mustkunstnik, soolataignast voolimine, meisterdamine, voltimine, kleepimine, koka- ja puutöötuba ning küpsisetordi valmistamine.

Tulge käige korra ära – siis saate aru, miks lapsed ja ka suured Georg Ots Spaahotelli nii väga armastavad. Sest see tunne on vastastikune. GOSPA armastab kõiki, nii suuri kui väikseid spaasõpru. Seda tuleb uskuda, sest seda on tõesti tunda selles majas igal sammul!

Copy
Tagasi üles