USAs vahistati lapse auto vastu vahetanud isikud

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Winfried Rothermel / imago/ Scanpix

Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolina osariigis vahistati kolm isikut, keda süüdistatakse kaheaastase lapse sõiduauto vastu vahetamises.

Intsident leidis aset eelmisel aastal, kui lapse bioloogiline ema, 45-aastane Alice Todd loovutas oma kaheaastase lapse 47-aastasele Tina Chavisele ja 53-aastasele Vicencio Romerole. Vahetuskaubana sai Todd 1992. aasta Plymouth Laser Hatchbacki.

Juhtum pälvis võimude tähelepanu selle aasta juulis, kui laps viidi marrastustega kohalikku haiglasse. Tervishoiuasutuse töötajad võtsid ühendust politsei ja lastekaitseametiga.

Algselt väitis Chavis, et on lapse ema, kuid muutis hiljem oma tunnistust, öeldes, et oli lapse adopteerinud. Naine ei suutnud aga esitada adopteerimimist tõendavaid dokumente.

Juurdluse järel Chavis vahistati ja viidi Davidsoni maakonna vanglasse koos Toddi ja Romeroga. Laps on antud pereliikmete hoole alla.

Kolm isikut ilmuvad kohtu ette 21. oktoobril süüdistatuna alaealise ostmises, müümises ja ebaseaduslikus loovutamises. Kuna juhtum on endiselt avatud, võib lisanduda veelgi süüdistusi.

Sarnane juhtum leidis Ühendriikides aset ka eelmisel aastal, kui Lõuna-Koreasse paigutatud sõjaväelane avastas, et tema abikaasa oli nende lapse maha müünud. Naine väitis alguses, et laps oli nurisünnitusel elu kaotanud, hiljem aga teatas mehele, et tegu ei ole tema lapsega.

Lugu jõudis päevavalgele vaid kolm päeva hiljem, kui Arizona liikluspolitsei pidas lapse omandanud paari kinni ja pingelises olukorras tunnistasid «libavanemad», et laps ei ole nende bioloogiline järeltulija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles