Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Roosna-Alliku põhikooli õpilased ja õpetajad läksid kevadel kaasa üleskutsega kasvatada Tallinna loomaaia asukatele kõrvitsaid. Nüüd, kus saagikoristusaeg on täies hoos, kogunes kooli terve hoiuruumi jagu kõrvitsaid, mis peagi loomaaeda sõidutatakse.

* Eelmisel sajandil kees Aravete tallides elu ja hiilgeaegadel peeti seal üle saja hobuse. Pärast ligi veerandsaja aasta pikkust pausi on hobused Aravetel tagasi ja loomasõbrad saavad jälle ratsutamas käia. Hobustega toimetavad Aravetel Pargi tänava ääres asuvas koplis Kaidi ja Janeck Kiisa. Janeck on Aravetelt pärit, kuid lahkus siit peagi pärast kooli lõppu. Eelmisel aastal otsustas ta 25 aastat kestnud pealinnaelu järel koos perega Aravetele naasta.

* Prokuratuur ei alustanud kriminaalmenetlust Väätsa prügila endiste juhtide Aivar Lõhmuse ja Kalev Auna vastu, kuna ametkonna hinnangul ei esine põhjendatud kahtlust, et kuritegu on toime pandud, ja üksnes kuriteo otsimiseks uurimist ega kriminaalmenetlust ei alustata.

* Eelmisel kevadel sai Türi vald Kred­Exilt 418 000 eurot toetust, et ehitada Türil Wiedemanni tänava ääres asuv ühiselamu tüüpi hoone, mille kahel ülemisel korrusel asusid elamispinnad ning esimene korrus oli erinevate ettevõtete päralt, ümber tänapäevastele tingimustele vastavaks üürielamuks. Äridele tähendas see välja kolimist, ent majja lisandus selle tulemusel 13 üürikorterit.

* Aravete päästjast jõumees Marko Remlik võttis järgmise rammumeeste meistrite liiga võistlusena ette mõõduvõtu Ukrainas Kiievis. See oli omamoodi asendusvõistlus ära jäänud Rumeenia etapile. «Ma esialgu ei tahtnud küll võistlema minna, sest võtsin kuu pärast viimast võistlust vabaks. Tundsin üleväsimust ja lihtsalt puhkasin. Ma ei valmistunud Ukraina võistluseks üldse, tegin lihtsalt aeroobset treeningut ja raviharjutusi,» avaldas ta. «Kui vaatasin aga punktitabelit, otsustasin siiski ära käia, et mõned punktid juurde saada ja suurendada oma võimalust meistrite liiga finaaletapile pääseda.

* Neljapäeva õhtul kuulutati Türi kultuurikeskuses aset leidnud haridustöötajatele pühendatud tunnustusüritusel välja tänavused Türi valla hariduspreemia laureaadid. Tänavused hariduspreemiad pälvisid Siiri Poopuu (Türi lasteaia Türi-Alliku õppekoha sõimerühma õpetaja), Sirli Biene (Türi põhikooli matemaatikaõpetaja ja HEV-koordinaator) ja Tiia Pern (Väätsa põhikooli matemaatika-, inimeseõpetuse- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja).

* Kuigi punnvõrre ehk sääreväristajaid teatakse rohkem kui Nõukogude-aegseid noorukite lustisõidukeid, tehakse nendega tänapäeval ka tõsist sporti. Punnvõrride karikasarja PunKK 2019 kestvussõitudes kaasa löönud järvalased näitasid end sel alal tõeliste tegijatena ning üks meeskond lõpetas hooaja koguni pjedestaalil.

* 11. oktoobril leiab Türi kultuurikeskuses aset kontserdiõhtu, kus kuulajate ette astub ansambel Naised Köögis. Nagu nimigi ütleb, sünnib ansambli looming enamasti ühise köögilaua taga istudes – köök on teatavasti kodu süda ning seega tulevad nende lood ja laulud otse südamest. Neli ansambliliiget – Kristiina Ehin, Sofia Joons, Katrin Laidre ja Kairi Leivo – rääkisid Järva Teatajale sellest ka veidi lähemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles