PERSOON: Surnutega toimetav kaunitar

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
URNID REAS: Kui kirstumatuse puhul pole mõeldav, et puusärk lahkunuga jääb aastateks matusebüroosse hoiule, siis urni puhul pole Kristi Taitsi sõnul selles midagi erilist.
URNID REAS: Kui kirstumatuse puhul pole mõeldav, et puusärk lahkunuga jääb aastateks matusebüroosse hoiule, siis urni puhul pole Kristi Taitsi sõnul selles midagi erilist. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare matusebüroos korraldab lahkunute ärasaatmist särava väljanägemisega noor naine, keda tänaval kohates mitte kuidagi matusekorraldajaks pidada ei oskaks.

23-aastane Kristi Taits töötab Saare matusebüroo klienditeenindajana juba kaks aastat, samas teeb ta lahkunutele grimmi ja soenguid ning aitab neid vajadusel riietada. Surnutega toimetav kaunitar tekitab mõistagi uudishimu, sest reeglina tunneb tänapäeva inimene teispoolsuse vastu kõhedust.

Kristi sõnul tuli ta praegusesse ametisse Saare matusebüroo asutaja Helju Välissoni kutsel. Siinkohal ei lähtunud Välisson tööpakkumist tehes noore naise ilusast näolapist, vaid teadmisest, et Kristi ei karda surnuid. Lapsepõlves, nagu seda lastega tihti juhtub, viibis selle loo peategelane üsna palju oma vanemate töökohas. Et Kristi ema töötab haiglas ja isa sanitarina morgis, pole vaja pikalt nuputada, mis asjaoludel noor naine surnute maailma nii enesestmõistetavana võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles