President Kersti Kaljulaid osales Narva loomeinkubaatori avamisel

Ilja Smirnov
Copy
Kersti Kaljulaidi portree on paigutatud Narva raudteevaksali kujutisele ja lisatud kiri "OBJEKT".
Kersti Kaljulaidi portree on paigutatud Narva raudteevaksali kujutisele ja lisatud kiri "OBJEKT". Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Reedel, 4. oktoobril osales Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Narva loomeinkubaatori Objekt avamisel ning jagas oma mõtteid Ida-Virumaa arengu teemalisel visioonihommikul "Innovatsioon ja Ida-Virumaa areng".

"Minu meelest võib avatav loomeinkubaator luua Narvas midagi vajalikku, sealhulgas uusi töökohti. Selline tegevus nõuab kahtlemata aega. Tuleb vaeva näha, et asi liikuma hakkaks. Noortele, kes tahavad siia jääda või tagasi tulla, on see supervõimalus," ütles Kersti Kaljulaid ERRi Ida-Virumaa korrespondendile antud intervjuus.

Arutelust "Innovatsioon ja Ida-Virumaa areng" võtsid lisaks presidendile osa Narva linnapea Aleksei Jevgrafov ning Linda 2 kultuuri- ja ettevõtluskeskuse asutaja Allan Kaldoja. Visioonihommikul osalenud märkisid, et Narva on minevikus kasvanud otsekui steroidide peal, ent see kasv pole olnud seotud majanduskasvuga ning seepärast elabki linn praegu üle raskeid aegu.

Diskussiooni lõpus anti sõna saalis viibinud külalistele ning Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht märkis kriitiliselt, et pealkirja "Innovatsioon ja Ida-Virumaa areng" all räägitakse  ainult Narvast. Pärast seda tuli arutelust osavõtnutel end parandada, Narva linnapea Aleksei Jevgrafov aga tuletas meelde, et tema juhitav linn on tõepoolest eri tegevusvaldkondades tõmbekeskus.

Visioonihommik president Kersti Kaljulaidiga ning selle raames läbi viidud diskussioon "Innovatsioon ja Ida-Virumaa areng" toimusid vast remonditud hoones, kus on endale koha leidnud nii Narva eesti keele maja kui ka loomeinkubaator Objekt.

Loomeinkubaator Objekt on hästi varustatud multimeediumi keskus ning Eesti peamisi start-up-firmade ja loomemajanduse tugistruktuure koondav platvorm. Objekt pakub arendusprogramme nii alles alustavatele kui ka juba tegutsevatele ettevõtjatele ning erisuguseid tööpraktikaid, meistriklasse, seminare ja laagreid igas eas kohalikele. Loomeinkubaatoris on olemas innovaatiline seadmestik multimeediumitoodete loomiseks, virtuaalreaalsuse seadmed, liikumise jäädvustamise ja ülekandmise süsteem motion capture, 3D-modelleerimise seadmed jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles