Albaania ootab ELilt abi demokraatia ehitamisel

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Albaania president Ilir Meta leiab, et Saksamaa seatud tingimused ELiga liitumiskõneluste alustamiseks on hea motivaator, mis aitab Albaanial põhiseaduslikku korda taastada. 
Albaania president Ilir Meta leiab, et Saksamaa seatud tingimused ELiga liitumiskõneluste alustamiseks on hea motivaator, mis aitab Albaanial põhiseaduslikku korda taastada. Foto: Mihkel Maripuu

Albaania lähenemist Euroopa Liidule on seni takistanud eelkõige lokkav korruptsioon ja organiseeritud kuritegevus, lisaks vaevleb riik juba kuid parlamentaarses kriisis, kuid sel nädalal Eestit väisanud presidendi Ilir Meta arvates annaks ühenduse ukse avamine tema kodumaale tugeva motivatsiooni asuda ellu viima liitumise eeltingimuseks olevaid reforme.

Nii Eesti president kui ka peaminister avaldasid teie visiidi käigus Albaaniale toetust liitumiskõneluste alustamiseks ELiga ning kahe nädala pärast peaks Euroopa Ülemkogu langetama otsuse. Kui suur on teie kindlus, et tulemus on Albaania jaoks positiivne?

Ma olen üldiselt optimistlik, et oktoobri keskel ees ootav otsus liitumiskõneluste avamise kohta ELi ja Albaania vahel on meie jaoks positiivne. Oleme Eestile ja Balti riikidele väga tänulikud selge toetuse eest. Nii et me ootame, et see otsus sünnib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles