Viljandlased tähistavad Saksamaal sõprust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Ahrensburgi linnavolikogu esimees Roland Wilde, Viljandi linnapea Madis Timpson ja Ahrensburgi linnapea Michael Sarach Ahrensburgi linnavalitsuse ees
Ahrensburgi linnavolikogu esimees Roland Wilde, Viljandi linnapea Madis Timpson ja Ahrensburgi linnapea Michael Sarach Ahrensburgi linnavalitsuse ees Foto: Mari Moorats

Viljandi linna delegatsioon on sel nädalal Saksamaa sõpruslinnas Ahrensburgis, et tähistada 30 aasta möödumist sõpruslepingule allakirjutamisest. 

Viljandi linnavalitsuse välissuhete spetsialist Mari Moorats ütles, et lisaks viljandlastele viibivad sakslastel külas teisedki Ahrensburgi sõpruslinnade esindajad. Hispaanias on ahrensburglastel sidemed loodud Espluguesi, Austrias Feldkircheni ja kodumaal Saksamaal Ludwigslustiga.

«Kohtusime Ahrensburgi linnapea Michael Sarachi ja volikogu esimehe Roland Wildega, kahe jalgpalliklubiga, kohaliku sümfooniaorkestri ning erinevate kodanikeorganisatsioonide esindajatega,» lausus Moorats. «Ühel päeval käisime tutvumas Lübecki vaatamisväärsustega. Saabusime Saksamaale neljapäeval ning kodu poole hakkame tulema pühapäeval, et esmaspäeval juba tööl olla.»

Viljandi linnapea Madis Timpson tänas pidulikul vastuvõtul Ahrensburgi linna ja inimesi abi eest, mis on viljandlastele aastate jooksul osutatud, praegu on Viljandi aga ise see, kes aitab teisi.

Mari Moorats vahendas Madis Timpsoni sõnu, et tal oli eriti hea meel, kui pärast kontserti tulid  inimesed tema juurde ja tunnustasid viljandlasi. 

«Eks see tee südame ikka soojaks küll, kui täiesti võõrad inimesed tulevad juurde ja kiidavad siiralt meie esinejaid,» ütles Timpson. «Ma arvan, et niisugused külaskäigud peaksid olema noortele inimestele võimaluseks, kuidas kontakte luua.»

Viljandit esindab Ahrensburgis linnavalitsuse ja -volikogu liikmetest ning haridustegelastest koosnev 13-liikmeline delegatsioon.

Ahrensburgis on 31 700 elanikku, see asub Saksamaa põhjaosas, kuulub Schleswig-Holsteini liidumaa alla ning on Stormarni kreisi suurim linn. Linnaõigused anti Ahrensburgile 1949. aastal. Linna sümbol on renessanss-stiilis loss, mis kuulub Schleswig-Holsteini tähtsamate ehitiste hulka.

Sõprusleping Viljandi ja Ahrensburgi vahel allkirjastati 1989. aastal. 1997. aastal loodi Ahrensburgi abiga toonasesse Paalalinna gümnaasiumi saksa keele keskus. 2009. aasta suvel võõrustas Ahrensburg Viljandi noorte sümfooniaorkestrit, samal aastal andsid sealsed noored muusikud Viljandi pärimusmuusika aidas kontserdi. Lisaks korraldati aastatel 2009 ja 2011 Ahrensburgis kokandusüritusi, millel osales Viljandi kutseõppekeskuse delegatsioon.

Viljandi delegatsioon pärast ametlikku kontserti.
Viljandi delegatsioon pärast ametlikku kontserti. Foto: Mari Moorats
Viljandi, Espluguesi ja Ahrensburgi linnapea torti lahti lõikamas.
Viljandi, Espluguesi ja Ahrensburgi linnapea torti lahti lõikamas. Foto: Mari Moorats
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles