PM Dohas. «Tänakul oli publikukatse okei?» ehk Nurme esimesed mõtted maratoni finišis (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tiidrek Nurme Doha MMil.
Tiidrek Nurme Doha MMil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Kuidas Tänakul publikukatse oli? Kas okei?» küsis Doha MMil maratonis 26. koha saanud Tiidrek Nurme pärast jooksu Eesti ajakirjanikelt. «Võitis! Juhib!» rahuldasime spordimehe uudishimu. «See on oluline, seda jälgisin terve päev!» teatas maratoonar.

«See, mis siin juhtus, oli ime. Temperatuurinäidik lõi kaks-kolm kraadi alla ja õhuniiskuse protsent oli ka madalam. Kõik, mis oletasime, muutus enne starti. Istusime treeneriga maha, vaatasime ilmateadet ja hindasime seisundit. Oli selge, et tuli kiiremini välja minna,» kommenteeris Nurme tingimusi.

Ta lisas: «Kui ma oleksin selle tempo ära hoidnud, siis oleksin 10 või 15 parema hulgas olnud. Kiire algus oli nii kiire, et ma ei suutnud seda hoida ja lõpus tempo langes. Tegelikult oli päris kiire jooks, arvestades seda, et siin oli 30 kraadi. Kui ma oleksin Berliinis jooksnud, siis oleksin alla 2:13 jooksnud.»

Nurme aeg Dohas oli 2:17.38. Tema isiklik rekord ja hooaja tippmark on aprilis Hannoveris joostud 2:13.40, aga Dohas olid märksa keerulisemad olud. Nurme parandas oma MMi parimat kohta, sest 2009. aastal Berliinis sai eestlane 1500 meetri jooksus 28. ja tunamullu Londonis maratonis 40. koha.

Lisaks jagus maratoonaril kiidusõnu Eesti fännidele, keda oli raja ääres märkimisväärselt palju. «Eestlasi oli isegi harjumatult palju. Selline ergutus on vajalik viimasel seitsmel kilomeetril. Enne seda olen oma maailmas ja ütlen treenerile «ole vait», aga müts maha eestlaste ees.

Tundub, et Eesti fännid on kõvad kergejõustikufännid. Aga nad on igal pool. Lähevad Hollandisse võrkpalli vaatama, vahivad Walesis Tänakut. Eesti spordifännid viitsivad reisida ja omadele kaasa elada. Ma olen õnnelik mees siin Kataris. See ei ole mingi Soome, kuhu tuled laevaga üle… Aga tuled Katari ja siin on sadakond nägu, kes sulle kõrvaauku kisavad.»

Ajakirjanike juurest lahkudes lisas Nurme: «Väga lahe MM! Kirt võidab! Ma arvan, et Kirt paneb hooaja tippmargi!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles