Riik katab asendushoolduse puudujäägi matusetoetuse ülejäägiga

BNS
Copy
Arvestades seda, milliseks äriks on kujunenud matused, ei ole tänapäeval üldse imekspandav, et eakad endale ise matuseraha koguvad.
Arvestades seda, milliseks äriks on kujunenud matused, ei ole tänapäeval üldse imekspandav, et eakad endale ise matuseraha koguvad. Foto: Marko Saarm

Sotsiaalministeerium otsustas kohalike omavalitsuste toetusfondi eelarvet korrigeerida nii, et kasutamata jäävast matusetoetusest kaetakse asendushooldusteenuse puudujääk.

Sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse sõnul oli kaalukaks argumendiks omavalitsuste mure asendushoolduse rahastamise osas ning tegemist on toetusfondi siseste eelarvete prognooside  korrigeerimisega. Vajadusel saab kohalike omavalitsuste toetusfondi eelarveid täpsustada järgmise aasta riigieelarve seaduse muudatuste käigus.

Käesoleva aasta alguses oli matusetoetuse kasutamata jääk üleriigiliselt kokku ligikaudu 400 000 eurot. Kui prognoosida käesolevaks aastaks sama, siis kandub selle summa ulatuses kasutamata matusetoetuse vahendeid järgmisesse aastasse.

Kuuse sõnul peab toetusfondi eelarveid, eriti pingelises eelarvetasakaalu olukorras, kasutama võimalikult efektiivselt, misõttu otsustas ministeeriumi juhtkond tõsta järgmisel aastal prognoositava matusetoetuse jäägi ühekordselt asendushooldusteenuse puudujäägi katteks.

Seetõttu palus ministeerium Eesti Linnade ja Valdade Liidul lugeda järgmise aasta toetusfondis matusetoetuse eelarveks 3,6 miljonit eurot ning asendus-  ja järelhooldusteenuse toetuse eelarveks 18,43 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles