Ulme. Värske maailmameister on odaviset treeninud vaid neli aastat! (5)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Meeste odaviske maailmameister Anderson Peters
Meeste odaviske maailmameister Anderson Peters Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / REUTERS/Scanpix

Väikeriigi  (pindala vaid 344 ruutkilomeetrit) Grenada odaviskaja Andreson Peters võitis täna Doha MMil kuldmedali. Eesti sangari Magnus Kirdi ja sakslasest favoriidi Johannes Vetteri ees. Kes ta on?

Mees andis endast märku juba laupäevases kvalifikatsioonis, kus temast viskasid 800 grammi kaaluvat piiki kaugemale vaid MMi lõppvõistluse järel pjedestaalil madalamatele astmetele jõudnud mehed Kirt ja Vetter. USA-s Mississippi Ülikoolis täisspiendiumiga õppiva noormehe isiklik rekord on Peruu pealinnas Limas käesoleva aasta 10.augustil visatud 87.31.

Täna viskas grenadalane 86.89 ja tuli maailmameistriks.

Esimest korda võttis mees täisraskusega oda kätte 2012. aastal.

«Viskasin kohe 60 meetrit. Kaks aastat hiljem maandus oda 70 meetri joone taha. 2015. aastal valiti mind 20-aastaste MMile, sain seal pronksmedali. Pärast medalivõitu mõtlesin, et võiks korralikult trenni tegema hakata,» rääkis Peters.

Oktoobri lõpus saab Grenada spordimees alles 22-aastaseks. Mehe kodumaal elab umbes sama palju elanikke, kui Tartus ja Tartu vallas kokku (107 000 inimest).

«Ega ma isegi päris täpselt aru saa, mida ma siin Kataris teen,» rääkis Peters enne pühapäevast finaali.

Petersil on vägevad isiklikud rekordid ka teistel aladel: 100 meetrit on ta tuule toel jooksnud 10,89, kuulitõuke rekord on 15.66 ja 1,5 kilogrammist ketast on ta heitnud 45.87. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles