Hooletu suitsetamine rõdul võib viia tõsise põlenguni terves kortermajas

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: PZU Kindlustus

PZU Kindlustuse kliendi korteris toimus tänavu põleng, mis tekkis ekspertiisi põhjal ülemise naabri suitsukonist. Kindlustusselts kutsub korteriühistuid üles rõdudel ja terrassidel suitsetamist piirama.

«Selle aasta mais toimus Ida-Virumaal põleng, mis algas korterelamu rõdult. Ekspertiis näitas, et  ülemiste naabrite hooletu suitsetamise tõttu kukkus alumisele rõdule suitsukoni ning süttis terve korter. Juhtumi kogukahju oli ligi 22 000 eurot ning taastamistööd lõppesid alles septembris,» ütles PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk.

Paraku avastas äsja taastatud korteri omanik juba mõni päev hiljem oma rõdupiirdelt suitsukonist järele jäänud tuhase põletusjälje, kuigi korteris suitsetajaid ei viibi.

«See näitab, et juhtunust ei võetud õppust. Korteriühistute ülesanne on kehtestada kodukord, mis keelab rõdudel suitsetamise. See on kõigi korteriomanike huvides ja aitab vähendada tuleõnnetuste riski,» ütles Habakukk.

Foto: PZU Kindlustus

Sotsiaalministeerium analüüsis 2017. aastal tubakaseaduse alusel kortermajade rõdudel ja akendel suitsetamise keeldu ning jõudis järeldusele, et probleemile tuleb läheneda korteriühistu kaudu, tõstatades teema korteriühistu üldkoosolekul ning lisades vastavad nõuded ühistu heakorraeeskirjadesse või kodukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles