Meravita farmatseut kommenteerib: Kuidas aitab võlurohi kurkum vältida ja ravida külmetushaigusi?

Copy
Foto: pexels.com

Jahenev õhutemperatuur ja sügisesed tuuled toovad pahatihti kaasa ärritava köha, nohu ja ninakinnisuse, palaviku ning üldise enesetunde halvenemise. Üheks tõhusaks immuunsüsteemi tugevdajaks ja tervise turgutajaks on India eluteaduses Ayurvedas kõrgelt hinnatud, võlurohuks nimetatav kurkum. 

„Kurkum toetab immuunsüsteemi ning mõjub soodsalt liigestele, luudele, maksale ning närvisüsteemile. Meie kliendid hindavad kurkumi ja piperiini ning kurkumi ja astelpaju komplekse väga kõrgelt ning nendest on saanud sügiseti, külmetushaiguste perioodil Meravita tervisetoodete seas tõelised hitid,” ütleb AS Medical Pharmacy Group farmatseut Kristi Haggi.

Kurkumi ja piperiini kompleks toetab kogu organismi tervikuna, aidates vähendada immunsüsteemi nõrgestavaid protsesse ning taastades organismi loomulikku kaitsevõimet. Aktiivainel piperiinil on kurkumi imendumist soodustav toime, mistõttu on kurkum piperiiniga üks parimaid vahendeid oma tervise turgutamiseks ja üldise suutlikkuse tõstmiseks. Kurkumi ja astelpaju kompleks mõjub samuti väga turgutavalt immuunsüsteemile. Hinnatud marja astelpaju väärtus seisneb vitamiinirikkuses ja teiste bioaktiivsete komponentide olemasolus. Tegemist on loodusliku C-vitamiini allikaga, mis mõjub positiivselt südame-ja veresoonkonnale ning aitab turgutada seedetrakti, sobides ka tundlikuma maoga inimestele. Mõlemad preparaadid põhinevad 100% looduslikul toorainel.

Foto: Meravita

Kristi Haggi lisas, et Meravita kliendid on toonud positiivse tagasisidena just välja kurkumi tõhususe immuunsüsteemi tugevdajana. „Kurkum on suurepärane looduslik antioksüdant, mille raviomaduste kuuluvad allergiad leevendav ja valuvaigistav, depressiooni leevendav ning südamerabandust ennetav toime, samuti on see hea maksale, südamele, nahale ja silmadele. Seda võtavad nii inimesed, kes soovivad haigeksjäämist ennetada, kui ka need, kes võitlevad raskete haigustega, näiteks vähiga.”

Kurkumi aktiivaineks on võimsate raviomadustega kurkumiin, mis pärsib kasvajate vohamist. Kurkumiin takistab östrogeense toimega kemikaalidel hormoonretseptoritele kinnitumast, hoides ära halvaloomulised kõrvalekalded. Teadusuuringutes on tõestatud kurkumiini eesnäärme- ja käärsoolevähi, lapseea leukeemia, kilpnäärme vähi ja nahavähi ehk melanoomi vastane toime.

Kurkum ehk kollajuur on Lõuna-Aasiast pärit ingveri sugulane, mida Eesti inimesed tunnevad ehk rohkem kui idamaise karri koostisainet, mis on hinnatud energia ja soojuse soodustamise poolest. Kurkumis on ohtralt C, E ja K vitamiini ning lisaks füüsilist tervist toetavatele toimetele on kurkum osutunud oluliseks ka vaimsete probleemide, sealhulgas depressiooni puhul.

Copy
Tagasi üles