Liba-lihakaupleja proovis õhku müüa

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kauba eest tasub raha välja käia alles siis, kui tehingu käigus ostetut käega katsuda saab.
Kauba eest tasub raha välja käia alles siis, kui tehingu käigus ostetut käega katsuda saab. Foto: Marko Saarm

Tori vald hoiatas oma veebilehel, et liba-lihamüüjad on taas liikvel.

Selgus, et politsei andis häirekella ennetavalt ja vallas pole keegi petturi õnge siiski sattunud.

“Politseini on jõudnud info, et Pärnumaal liigub isik, kes pakub inimestele lihatooteid, mille eest ta küsib ettemaksuks raha,” teatas Pärnu politseijaoskonna juhtuurija Kaire Konts.

Kaup ei jõua ostjani ja isik kaob ettemaksuks saadud summaga. Seega jääb klient ilma nii lihast kui ka rahast. Tagantjärele ei oska pettasaanu enam kelleltki raha tagasi nõuda.

“Seni ühestki sellisest (õnnestunud, M. R.) juhtumist meile õnneks teatatud ei ole, kuid lihatooteid müünud arvatav isik on tänu piirkonnapolitseinike kiirele tegutsemisele meile teada,” rääkis Konts.

Politsei eesmärk on juhtumeid ennetada ja seetõttu edastati valdadele hoiatus, et inimesed oleksid tähelepanelikud ja kontrolliksid, kellelt ja mis tingimustel nad kaupa ostavad.

Nagu Tori valla veebilehelgi mainitud, soovitab politsei inimestel hoiatada lähedasi, olla teadlikud petuskeemist ja mitte usaldada võõraid.

Inimesed, kes pakuvad soodsa hinna eest liha või muid tooteid, ei pruugi olla ausad. Tavapäraselt küsib ebaaus müüja raha ette ja lubab päeva lõpus kauba tuua.

Pettumuste vältimiseks ja enda kindlustamiseks tuleb kraami eest maksta alles siis, kui see on kohale toodud.

Säärastest juhtumitest palutakse politseid teavitada esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles