Hard Rock Laager 2020 kuulutas välja esimese peaesineja

Kultuuritoimetus
Copy
Dark Tranquillity.
Dark Tranquillity. Foto: SET Promotion

3.–4. juulil juba 19. korda toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja esimese peaesineja, milleks on Rootsi meloodilise death metal'i legend, kahekordne Grammy nominent Dark Tranquillity.

Üks Göteborgi death metal'i loojatest ning alustaladest Dark Tranquillity on tegutsenud uskumatud 30 aastat ja andnud selle aja jooksul välja üksteist stuudioplaati, tuuritanud kogu maailmas ning jõudnud kolmel korral ka Eestisse. Nende live'd pakatavad energiast ja siirusest ning seni viimane, 2016. aastal välja antud "Atoma", sai kriitikutelt kiita just tänu oskusele siduda algusaegade saund ja looming tänase küpsusega.

Juba sel laupäeval, 12. oktoobril leiavad endale omaniku ka 300 ihaldatud fännipiletit, millega kaasneb ka tasuta festivalisärk. Selleks tuleb hommikul kell 10 kohal olla Tallinnas klubis Tapper ning kell 11 Pärnus ja Tartus kaupluses Muusik. Tavapiletid on juba saadaval Piletilevis.

Häid traditsioone au sees hoides astub ka tuleval festivalil kahe päeva jooksul kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Esinejate nimekirja ehivad lisaks Eesti metalbändide paremikule ka praegused ning tulevased tõsised tegijad piiri tagant.

Müstilise Uexküllide aadlisuguvõsa kalmistu ümbruse Vana-Vigalas vallutavad igal suvel tuhanded raskemuusikafännid. Hard Rock Laagri omanäolist nakatavat võlu kinnitab fakt, et festival on järjepidevalt kasvanud. Paarisaja muusikasõbra toel alustanud üritus on ajapikku muutunud tuhandete inimeste jaoks suve tippsündmuseks.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Carcass, Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles