USA ärinaine eitas Briti peaministrilt hüvede saamist

Copy
Brexiti-vastane meeleaavaldaja plakatiga, millel on Boris Johnsoni ja Jennifer Arcuri pilt.
Brexiti-vastane meeleaavaldaja plakatiga, millel on Boris Johnsoni ja Jennifer Arcuri pilt. Foto: AFP / Scanpix

USA tehnoloogiaettevõtja Jennifer Arcuri keeldus ütlemast, kas tal oli suhe Boris Johnsoniga kui viimane veel Londoni linnapea oli.

Meedias on väidetud, et Johnson andis Arcurile linnavalitsuse raha ja ligipääsu väliskaubandusüritustele. Usutluses telekanaile ITV ütles Arcuri, et Johnson selliseid eeliseid talle ei pakkunud.

Väidetavalt sai Arcuri linnavalitsuselt 126 000 naela ja koha kolmel väliskaubandusmissioonil, mida Johnson linnapeana juhtis.

Arcuri keeldus teleusutluses ütlemast, kas tal oli Johnsoniga toona suhe.

«See ei ole päris kindlasti kellegi teise asi, mis eraelu meil oli või ei olnud. Aga veelgi olulisem on see, et Boris ei soosinud mind kunagi,» ütles ta.

«Ma hoolin väga sügavalt temast kui sõbrast ja meil on väga lähedane side,» lisas ta.

Arcuri sõnul kasutati tema firmale antud 10 000 naela ühe ürituse korraldamiseks 2013. aastal. Ta lisas, et Johnson ei olnud kuidagi seotud 100 000 naelase toetusega tema küberturbefirmale.

Johnson võib süüdistuste tõttu olla silmitsi kriminaaluurimisega. Opositsioonilise Tööpartei kõneisiku John McDonneli sõnul eksitas Johnson avalikkust kui ta ütles, et tal ei olnud Arcuriga seoses huvide konflikti.

McDonneli sõnul pole Johnson peaministriks kõlbulik, ning ta nõudis linnavalitsuse raha võimaliku väärkasutamise põhjalikku uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles