Rein Lahke 85 – Muhus elutöö teinud matemaatikaõpetaja (1)

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
KODUUKSEL: Eile võõrustas Reinu talu peremees Rein Lahke külalisi, kes käisid teda juubelipäeval õnnitlemas.
KODUUKSEL: Eile võõrustas Reinu talu peremees Rein Lahke külalisi, kes käisid teda juubelipäeval õnnitlemas. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Eile sai 85-aastaseks Muhu saare Viira küla mees Rein Lahke, kes on 45 aastat oma kodusaare lastele matemaatikat õpetanud.

Kolm aastat tagasi ütles Saaremaa ühisgümnaasiumi aasta õpetaja tiitliga tunnustatud Marek Schapel Saarte Häälele, et tema tahtis matemaatikaõpetajaks saada siis, kui õppis Muhu põhikooli kuuendas klassis. Selles oli “süüdi” matemaatikaõpetaja Rein Lahke.

"See tema olek ja õpetamise viis tekitasid minus arusaama, et minagi võiksin matemaatikat õppima minna. Õpetaja Lahke oli meile eeskuju, keda järgida. Põhikooli lõpus oli asi selge, mina lähen matemaatikat õppima," rääkis Schapel.

Eile ütles 45 aastat õpetajaametit pidanud juubilar, et tema õpilastest on teisigi just matemaatikat õppima läinud ja õpetavad nüüd seda ainet lastele.

2009. aastal tunnistas Muhu vald Rein Lahke haridustöötaja stipendiumi vääriliseks. Tookord ütles staažikas pedagoog, et teda on selles ametis kinni hoidnud tublid Muhu lapsed ja head kolleegid.

Aasta õpetaja tiitliga on teda samuti tunnustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles