Lapsed said turvalise koolitee

Copy

Varem pidid autojuhid Simuna alevikus sõidutee ääres kõndivate koolilaste vahel slaalomit sõitma. Reedel tralliga avatud kergliiklusteel on laiust aga nii palju, et jalutajatega kõrvuti mahuvad liikuma rullitajad, ratturid ja tasakaaluliikuriga kulgejad.

Kevadel ehitama hakatud 2,1 kilomeetrit pikk jalg- ja jalgrattatee sai kõnnivalmis juba paar nädalat tagasi. Uus tee algab surnuaia lähedalt, möödub uuest tanklast ja läheb kooli (rahvamaja) juurde välja. Bussijaama juurest alustades saab teeline kulgeda ringiratast kortermajade juurde ja tagasi.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla rõõmustas, et nüüdsest on Simuna lastel turvaline koolis käia. Rulluiskudel õõtsuv vallajuht märkis, et ta pole varem moderaatori rollis ussi näinud: lõbusa avapeo eestvedaja ning päevajuht oli kehastunud sinise- ja lillakirjuks röövikuks. Kohal olid ka meie maakonnast pärit riigikoguliikmed Siret Kotka-Repinski ja Kaido Höövelson ning riigihalduse minister Jaak Aab. Viimane haaras samuti mikrofoni ning soovis head õpetajate päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles