E-viisa tõi kaasa motodessandi

Peeter Lilleväli
Copy
Rängad tõusud olid sellistele tugevatele võistlejatele nagu absoluutne võitja Priit Palatu meeltmööda.
Rängad tõusud olid sellistele tugevatele võistlejatele nagu absoluutne võitja Priit Palatu meeltmööda. Foto: Kätlin Pihlak

Tänu Venemaa lihtsustatud e-viisa programmile külastasid Eesti kestuskrossi sõitjad Viiburi lähistel toimunud Leningradi oblasti kestuskrossi meistrivõistluste kolmandat etappi ja pakkusid kohalikele tugevat konkurentsi. 

Jõhvi motoklubi eestvõttel, kes seda võistlust ka eelmisel aastal väisas, tuli starti seekord kaks Jõhvi ja kaks Sõmerpalu motoklubi esindajat. "Kahjuks kõik siiski ei jõudnud e-viisat kätte saada ning mina ja veel mitmed sõitjad olime kimpus vigastustega ning hoiame ennast siinsete sarjade viimasteks etappideks, nii et jäime kvantiteedilt natuke lahjemaks, kui alguses plaanis oli," ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist. 

Eesti parimana lõpetas üldvõidu ja E3 esikohaga Priit Palatu Sõmerpalu motoklubist. Rauno Valdek oli E2-klassis neljas, Kalju Muruniit hobiklassis kolmas ja naiste teisele kohale platseerus Krissu Konoplitski Sõmerpalust. "Sõidu ajal purunes mul kett, aga õnneks piisavalt boksi lähedal, nii et sai tuua varuosi ja abilisi ning sõitu jätkata, kuigi kaotasin remondi tõttu kaks ringi," rääkis Krissu Konoplitski. "Rada kruusakarjääris oli muidugi kohalikele hobisõitjatele ränkraske. Natuke on praegu Baltikumi üldine tase sealsest kõrgem. Aga kahjuks ei osalenud mõned sealsed tippmehed, kellega oleks tahtnud mõõtu võtta. Nii et natuke on meie kohad petlikud," sõnas Keerme.  

Piiriületus kulges ootamatult ladusalt ning võistlustsiklite üleviimisega ei tekkinud mingit probleemi. "Vinogradovid Narvast on seda palju teinud ning seega on Ivangorodi tolliametnikud selles asjas väga pädevad," märkis Joel Kelder. Ühte asja aga tasub e-viisa taotlemisel tähele panna neil, kelle nimes on Eesti tähestikule omaseid täpitähti. "Nimelt viisat taotledes tuleb kirjutada nimi sedamoodi, nagu on passi allosas vöötkoodi juures. Ä asendamine A-ga mitte AE-ga tähendas meil ühele inimesele Vene piiril tunnist ootamist," ütles Keerme.  

"Õhkkond võistlustel oli imeline, kuigi eestlased näpsasid kohalike eest nii mõnegi auhinna," sõnas Kelder. "Ajakavasse suhtuti seal küll loominguliselt, aga ausalt öelda meil kipubki võistlustel pahatihti asi liiga profiks ja tähenärimiseks minema. Rada on kõigile üks ja las kiirem võidab. Siin pahatihti tahetakse möödasõite teha protestide kaudu," lisas Keerme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles