Ahtme kunstide kool korraldab 13. rahvusvahelise joonistusvõistluse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eelmise joonistusvõistluse teema oli "Kõik meist" ning žüriile esitati hindamiseks üle 300 töö.
Eelmise joonistusvõistluse teema oli "Kõik meist" ning žüriile esitati hindamiseks üle 300 töö. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme kunstide kool kuulutas välja 13. rahvusvahelise laste kunstitööde konkursi "Kunst − mäng või looming?", mida korraldatakse iga kahe aasta tagant. Tänavuse konkursi teemaks on valitud "13".

Paljudel seostub number 13 ebausu ja halva õnnega. Mõnedes riikides puudub majadel 13. korrus, osa hotelle jätab 13. numbri "vahele", mõnes restoranis ei istu laua taga kunagi 13 inimest... Ent 13 võib ka õnne tuua. Näiteks Egiptuses ja Vana-Hiinas on numbrit 13 ammusest ajast au sees peetud ja õnnenumbriks loetud.

"Numbriga 13 on seotud palju lugusid ja legende," sõnas Ahtme kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aleksandr Dikušenko. "Seepärast usun, et keeruline ei tohiks see teema lastele tunduda. Nagu ikka, on üks meie konkursi eesmärkidest eri rahvaste traditsioonide tutvustamine, ning rohkem kui kahe aastakümne jooksul on meie konkurss omandanud palju sõpru: peale Eesti noorte kunstnike saadavad meie konkursile oma töid ka teiste riikide lapsed ja noored."

Eks näis, mida tänapäeva lapsed ja noored kuraditosinast arvavad... Muide, näituse avamine on kavas 13. detsembril.

Konkursitöid ootab Ahtme kunstide kool 17. novembrini, osalejate arv ja geograafia piiratud ei ole. Lähemalt saab konkursi tingimustega tutvuda Ahtme kunstide kooli kodulehel www.ahtmekk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles