Kapo pidas kinni kaks lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises kahtlustatavat meest

Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kaitsepolitsei tuvastas septembri lõpus Lääne-Virumaal ligi kolm kilogrammi ebaseaduslikku lõhkeainet ning pidas sellega seoses kinni kaks meest. 

35- ja 29-aastasele mehele esitati kahtlustus suures koguses lõhkeaine ja lõhkeseadme või selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Juhtumi asjus viib kriminaalmenetlust läbi kaitsepolitsei, menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur. 

Kapo tuletab kõigile meelde, et saades teada lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise kahtlusest, näiteks keegi leidis kusagilt lõhkeseadme või lõhkematerjali, tuleb kohe helistada hädaabi telefonumbrile 112. Eesmärgiga teavitada inimesi relvadega seotud kohustustest ja vähendada registreerimata relvade hulka, korraldab  politsei oktoobris relvade loovutamise kampaania, mis võiks suurendada ühiskonnas turvalisust.

Viru ringkonnaprokuröri Liisa Nuuti sõnul on praegu õige aeg ühineda selle kampaaniaga ja vabaneda ebaseaduslikest asjadest. «Igal inimesel on võimalus vabatahtlikult loovutada ebaseaduslikus valduses olev tulirelv, lõhkeseade või selle oluline osa, laskemoon või lõhkeaine. Sellisel juhul vabaneb isik kriminaalvastutusest,» lisas ta.

Kindlasti ei tohi lõhkeaine kahtluse korral vastavat eset ise transportima asuda, vaid hoida sellest eemale ning helistamise järel oodata operatiivteenistuste korraldusi edasiseks ohutuks käitumiseks.

Suures koguses lõhkeaine ja lõhkeseadme või selle olulise osa ebaseadusliku käitlemise eest näeb seadus karistusena ette kuni kümneaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles