Nende 5 toiduainega teed igale külmetusele 1:0 ära

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas tunned kurgus ja kontides, et külmetus annab endast vaikselt märku? Sel juhul varusta end kiirkorras toitudega, mis ei anna viirustele armu.

Kui külmetus on juba majas, pole paremat rohtu kui puhkus voodis. Kui aga külmetus on algusjärgus — kerge kriipimine kurgus, liigesevalud või kuumahood, siis tasub kiiresti tegutseda, et asjal mitte käest ära minna lasta. Vitamiinid on seejuures tõeliselt kasulikud, et immuunsüsteemi tugevdada ja külmetusele vastu panna.

Need toiduained sisaldavad eriti palju C-vitamiini ja peaksid seepärast köögis alati (ka siis, kui pole külmetunud) olemas olema. 

Tsitrusviljad

Apelsin, sidrun ja laim kuuluvad vitamiiniproffide hulka. Apelsin sisaldab 60 milligrammi C-vitamiini, ühe sidruni mahl umbes 53 milligrammi. Kõige parem on tarbida apelsini värskeltpressitud mahlana ja sidrunit kuumas vees ning vähese meega juua.

Tomatid

Ka tomatid kuuluvad C-vitamiini võimendajate hulka. Olgu siis mahlana, nuudlikastmes või lihtsalt niisama, puhtal kujul: tomatid peaksid alati kodus olema ja neid tuleks ka järjepidevalt süüa, et oma immuunsüsteemi tugevdada. 

Ristõielised köögiviljad

Kas brokoli, lill-, pea- või punane kapsas: kõik ristõielised köögiviljasordid sisaldavad rikkalikult C-vitamiini. Võid neid süüa kas lisandina või teha neist midagi tõhusamat, näiteks lillkapsa-steiki. 

Ananass

Ananass sisaldab 80 mg C-vitamiini. Kõige targem oleks süüa seda värskel kujul, lisada müslisse või püreestada smuutiks. Häda korral ajab asja ära ka sügavkülmutatud ananass.

Marjad

Pool tassi maasikaid sisaldab tervelt 44 milligrammi C-vitamiini. Sellega ei ole nende vitamiinipagas muidugi veel ammendatud. Ka vaarikad ja mustikad varustavad keha tähtsate toitainetega. Kas smuutina või müslis: marjadega saab jagu igast külmetusest, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles