Kingo soovitab väljaannetel oma äriplaan üle vaadata (8)

Postimees
Copy
Väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo.
Väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo (EKRE) ei näe Eesti Posti paberlehtede hinnatõusus probleemi ja soovitab pigem väljaannetel oma äriplaan üle vaadata.

Eesti Post on otsustanud perioodika kojukande tasu tõsta tulevast aastast keskmiselt 11,1 protsenti. Väljaannete hinnangul on see protsent liiga kõrge, pigem oleks mõeldav viieprotsendiline hinnatõus.

«See, mis Eesti Post välja pakkus – 11,1 protsenti – on natuke liiga palju meie hinnangul. Me ei näe, et see oleks kuidagi põhjendatud, arvestades ka kõiki kulusid, täna nad tegelikult tahavad põhimõtteliselt teha teenust halvemaks, aga kallimaks,» ütles eile uudisteagentuurile BNS Postimees Grupi esimehe kohusetäitja Andrus Raudsalu. 

«Eesti Post ega riik ei saa korraldada ajakirjandusväljannete äritegevust,» ütles Kingo eile TV 3 saatele «Seitsmesed uudised». 

Minister põhjendas, et väljaannete tiraažid on aastate jooksul sihikindlalt langenud. «Siin võib-olla on see koht, kus nad ise peaksid vaatama oma ärilise tegevuse üle põhjalikult,» lisas Kingo.

«Meie ülesanne on ikkagi tagada see, et inimesed saaksid tellitud ajalehed koju endale kätte,» lausus Kingo.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles