Pildid: metsaveokid sõitsid RMK matkaraja sodiks (1)

Kristina Madisson-Laht
, Elu 24 reporter
Copy
Ilona Martson, Facebook.
Ilona Martson, Facebook. Foto: Ilona Martson

Facebooki grupis Eesti Metsa Abiks jagatakse nutuseid fotosid RMK Kose-Uuemõisa matkarajast, mille metsaveokid on mudamülkaks muutnud.

Elu24 küsis kommentaari samal teemal sotsiaalmeedias postituse teinud teleajakirjanik Astrid Kannelilt:

«Fotod on tehtud Kose-Uuemõisa põhitrassile jäävalt jalakäijatele mõeldud matkarajalt ja tegemist ei ole fotoga, mis tehtud ühe koha pealt. Metsaveo käigus masinatega ülesküntud maad võib näha kilomeetrite pikkuselt» rääkis Kannel

Kannel võttis peale matkarajal käimist ühendust RMK-ga, sest nende Facebooki lehekülg kutsub üles postitusi tegema. Naine saatis foto ja küsimuse RMK-le 7. oktoobril, kuid seni ei ole talle vastatud.

Kannel lisas, et kui metsaveo käigus on selline asi juhtunud, siis peaks RMK ka matkalisi raja olukorra osas teavitama, et inimesed saaksid arvestada vastava riietusega ja mõelda, kas antud rada on hetkel sobiv näiteks koos lastega läbida.

Foto: Ilona Martson, Facebook.

Naine lisas, et paraku on RMK matkaradade puhul täheldatav veel üks krooniline nähtus, nimelt puuduvad korralikud sildid, esmaspäeval ei toiminud ka RMK äpp. Metsas võis näha õhukesest plastikust suunavaid silte, mis on metsatöödega seoses purunenud ja mida on püütud käepäraste vahenditega parandada.

Foto: Ilona Martson / Facebook

RMK loodusradade spetsialist Andre Kaur ütles Elu24-le, et Kose-Uuemõisa metsaraja lähedal toimuvad metsatööd. Ta ei olnud konkreetse raja olukorrast teadlik, aga märkis, et tavaliselt silutakse peale töid metsarada ära.

Kauri sõnul on kahetsusväärne, et seda pole Kose-Uuemõisas tehtud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles