Andri Arula: Miraaž kunstisadamast

Andri Arula
, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Läänemere kunstisadam võiks teoks saada, kuid tingimusel, et maksumaksja selle kinni maksab ja pärast ülal peab.
Läänemere kunstisadam võiks teoks saada, kuid tingimusel, et maksumaksja selle kinni maksab ja pärast ülal peab. Foto: Urmas Luik

Vaid mingid tühised 300 000 eurot peaksid Pärnu ja riik varem lubatu kõrval investeerima, rajamaks suvepealinna Läänemere kunstisadam. Täpselt nii kinnitas Pärnu Postimehes 24. septembril kunstikorüfee Mark Soosaar.

Artiklis muutub linnalt ja riigilt küsitav lisainvesteering sujuvalt küll 315 000 euroks, kuid mis see 15 000 lisaeurot ikka ära ei ole. Soosaar kirjutab: “Eriti, kui arvestada, et piirkondliku konkurentsivõime raha – umbkaudu kaks miljonit – on olemas ning Pärnu linna ja riigi kaasfinantseering kaks korda 235 000 ehk 470 000 eurot samuti tagatud, on pikka aega kestnud läbirääkimistega riigihange andnud ehituse hinnaks ligemale kolm miljonit eurot. /…/ Lisavajadus üldkuludeks ja kopa maasse löömiseks on umbes 600 000 eurot.”

Kokku peaks Soosaare arvestuste kohaselt Pärnu panustama uue kunsti muuseumi (UKM) nime kandva eramuuseumi algatusse rajada linna kunstisadam 550 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles