Hämmastav video: Lüganuse vallas tekkis maasse sügav auk, mis kohalike meelehärmiks muudkui «kasvab»

Kristina Madisson-Laht
, Elu 24 reporter
Copy

Ida-Virus asuva Lüganuse valla Varinurme küla elanikud ei jõua enam kokku lugeda, kui palju ohtlikke auke on vanade kaevanduskäikude varingud nende kodukandis «sünnitanud». Üks selline tekkis kevadel ja nagu eile tehtud videost näha, siis võtab auk ühe suuremaid mõõtmeid.

Varinurme küla elanik Silver Kriisa jagas Elu24-ga videot, millest on näha, kuidas maa on vana kaevanduskäigu kohal sisse langenud ning augu servast silmnähtavalt tükke pudeneb.

Kriisa tähistas ala lintidega ja puutoigastega, et keegi ei kukuks ümmargusse auku, mis oli tänaseks umbes kolme meetrise läbimõõduga ja mitu meetrit sügav.

Varinurme külas maasse tekkinud auk.
Varinurme külas maasse tekkinud auk. Foto: Silver Kriisa

Kriisa rääkis, et tema naabri põllule tekkis 2016. aastal samasugune auk ning traktoriga kündes vajus üks ratas sisse. Naaber pöördus murega valda ja Kiviõli Keemiatööstuse poole, aga tema teada abi ei saanud.

Kriisa filmitu auk on asub vanast õnnetuskohast vaid 20-30 meetri kaugusel ja see tekkis tänavu kevadel. Videost on näha, et suvega laiust ja sügavust kasvatanud auk muudkui laieneb - see asub viiekümne meetri kaugusel elumajast.

Varinurme külas maasse tekkinud auk.
Varinurme külas maasse tekkinud auk. Foto: Silver Kriisa

Ida-Virumaal on sääraseid varinguid olnud varemgi, näiteks 2006. aastal varises Kohtla-Järve külje all Statoili Kukruse tanklas vana kaevanduskäik, mille tagajärjeks oli kolmemeetrise läbimõõduga umbes sama sügav auk.

Tänavu septembris tekkis Tallinna-Narva maantee ääres asuva Kukruse aherainemäe kõrval põllulule maapinna varisemise tõttu umbes 15 meetrise läbimõõduga auk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles