Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidelane Kert Kaasik ehitas heategevuse korras PAIde lasteaia Tallinna tänava maja hoovile kevadel maha põlenud mängumaja asemele lehtla. Ehitis valmis kohalike ettevõtete annetatud materjalidest. Kert Kaasik, kes teeb oma igapäevatööd Paide linnavalitsuses ehitusspetsialistina, võttis septembris nädala puhkust. Sellest kolm päeva ehitas ta lasteaias kahe avatud seinaga lehtlat.

* Alanud hooajal sulgeb Paide ujula tööpäevadel uksed tund aega varem ja nädalavahetustel avab need tunnikese hiljem. Muudatus on tekitanud inimestes segadust, sest õhtul kella poole kaheksa ajal ujuma minnes ei osata aimatagi, et sisse enam ei pääse.

* Tänasest suureneb Türi vallas hasart, kui inimesed hakkavad valima kümne kaasava eelarve lõpphääletusele pandud projekti seast oma lemmikuid, mis tuleval aastal valla raha eest teoks tehakse. Valikus on külaplatside korrastusi, mänguväljakute rajamisi nii inimestele kui ka lemmikloomadele, seiklusraja ehitust, pinkide paigaldust, seltsimaja remonti.

* Järvamaa noored Jan Margen Vau ja Hanna Marrandi haarasid kinni võimalusest osaleda Erasmuse noortevahetusprojektis ning sõitsid Itaaliasse luule- ja eneseväljenduslaagrisse. Nädalapikkuse projekti jooksul said nad ohtralt luuletada ja looduses viibida, aga ka käsitsi 30 inimese nõusid pesta.

* Juba mõnda aega on Retla ja Oisu kandi noored olnud olukorras, kus neil puudub koht, kus kokku saada ja aega veeta. Hiljemalt aasta lõpuks peaks mure olema murtud, sest ettevalmistused Oisu noortetoa avamiseks käivad juba täistuuridel.

* Täna avatakse Paides Mündi teel endise Assotransi hoone värava juures mälestuspink kunagisele suurettevõttele. Üks pingi rajamise mõtte algatajaid, Enn Sõmer, ütles, et 10. oktoobril möödub Paide autotranspordibaasi number 10 rajamisest 75 aastat. «Mõtlesime endiste töötajatega, et kunagi andis väärikas transpordiettevõte tööd paljudele inimestele. Miks mitte seda ühe pingi paigaldamisega meeles pidada,» lausus ta.

* Udriku mõisa kuivatis esietendub täna Piibe teatri lavastus «Varjud», kus üle pika aja näeb laval kunagist Rakvere teatri näitlejat Erik Ruusi. Proffidena löövad kaasa ka telesarjast «Pilvede all» tuntud Liis Haab ja Jaanus Nuutre Von Krahli teatrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles