Enamik ajateenijaid saab jõuluks koju

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid.
Sõdurid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Suurem osa praegu kaitseväes aega teenivatest noortest saab jõulude ajaks puhkusele ning need ajateenijad, kes viibivad jõulude ajal väeosas, saavad lähedastega veeta aastavahetuse.

Pühade ajal väeosas viibivatele ajateenijatele pakuvad väeosad igapäevasest pidulikumat jõulusööki, samuti saavad sõdurid käia soovi korral jumalateenistustel või viiakse jõulujumalateenistus läbi väeosas kohapeal.

Staabi- ja sidepataljoni ajateenijail on pühade ajal võimalus külastada näiteks Draamateatrit, AHHAA keskust, loomade hoiupaika ja muuseume, minna uisutama ja jõululaadale ning osaleda kultuuripealinn 2011 lõpuüritustel.

Samuti saavad nad nautida jõulukontserti 21. keskkoolis ja Juhkentali gümnaasiumi õpilased tulevad oma jõulukavaga esinema väeossa.

Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni ajateenijad külastavad sõjamuuseumi ja õhtuti on neil väeosas filmiõhtud. Jõuluõhtul toovad päkapikud ajateenijatele kuuse alla kommipakid.

Detsembri keskpaigaks lõpetasid oktoobris teenistust alustanud ajateenijad sõduri baaskursuse ning samaaegselt lõppesid suvel teenistust alustanud sõdurite nooremallohvitseride ja autojuhtide baaskursused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles