TalTech mängis valusal moel võidu maha, Pärnu hävis täielikult

Postimees Sport
Copy
Uus Pärnu Sadama korvpallimeeskonna mängujuht Siim-Markus Posti.
Uus Pärnu Sadama korvpallimeeskonna mängujuht Siim-Markus Posti. Foto: Karoliine Aus

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas pidid nii TalTech kui ka Pärnu vastu võtma kaotused. Kui Tehnikaülikool jäi 100:103 alla Valmierale, siis Pärnu sai 76:110 koslepi valitsevalt meistrilt Ventspilsilt.

TalTechi korvpalliklubi näitas koduväljakul kõva vastupanu Valmierast külla sõitnud meeskonnale ning alustas kohtumist väga hästi, kui kiiresti asuti 13:3 mängu juhtima. Edasi jätkus võrdsete lahing, kord üks peal, siis jälle teine. 

Viimasel veerandil olid tallinlased raskes seisus. 6 minutit enne mängu lõppu oldi 76:86 kaotusseisus. Sellest suudeti veel välja tulla ja juhtimagi minna, kuid otsustavatel hetkedel tehti kaks pallikaotust, mille vastased kasutasid kindlalt ära ja haaravas lõpuheitluses võeti 103:100 võit. 

Üleplatsimeheks kerkis TalTechi kasuks 31 punkti visanud Joonas Järvelainen. Valmiera edukaim korvikütt oli Edmunds Elksnis 21 punkti ja 12 resultatiivse sööduga. 

Samal ajal pidas oma lahingu Pärnu, kes võõrustas valitsevat Eesti-Läti ühisliiga meistrit Ventspilsi. Külalised ei andnud Eesti suvepealinna meeskonnale üldse sõna õigust ja poolaja 15-punktiline eduseis kasvatati lõpuks koguni 34 punktiliseks. 

Pärnu edukaimaks tõusis Lauris Blaus 15 punktiga. Eestlastest näitas parimat minekut Märt Rosenthal, visates 14 silma. Võitjate kasuks tõid nii Ronalds Zakis kui ka Maris Gulbis 16 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles