Parem varblane peos: Estravel ostis pea poole konkurendist

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tenerife
Tenerife Foto: ReisiGuru

Eesti suurima reisibüroo Estraveli valdusfirma ostis eelmisel nädalal 49,99 protsenti reisiagentuuri Wris aktsiatest. Tegelikult soovis Estravel osta enamusosalust, kuid konkurentsiamet tõmbas augusti lõpus plaanile kriipsu peale.

Eelmisel nädalal kinnitatud tehinguga siirdus 49,99 protsenti Wris AS aktsiatest Estraveli valdusfirma Estravel Holding OÜ omandusse. Müüjaks oli Wrisi valdusfirma AKA Holding OÜ, mis kuulub Wrisi tegevjuhile Aili Kägule. Müügihinda pooled ei avalda.   

Estraveli valdusfirma juht Aivo Takis ütles, et antud ostu puhul on tegemist investeeringuga ettevõttesse, kelle tulevikku Estravel usub. Wrisi juhatuse liige Aili Kägu ütles, et ettevõte soovis kaasata oma aktsiakapitali investorit, kes oleks usaldusväärse taustaga ja samas eriala professionaal.

Ostutehinguga ei saavuta Estravel kontrolli Wrisi majandustegevuse üle, kuna Konkurentsiamet keelas oma augustikuise otsusega Estraveli ja Wrisi koondumise, viidates Estraveli domineerivale turuosale. Nimelt soovis Estravel Holding omandada 75 protsenti turismifirma Wris aktsiatest. «Mis puudutab otsust, siis loomulikult olen pettunud. Naljaga pooleks võin öelda, et olen väga uhke selle üle, et meie väike firma nii suureks ja tähtsaks tehti, et edasine laienemine on vaja riiklikul tasemel ära keelata,» ütles Aivo Takis toona.

Wris AS kuulub valdusettevõtte Aka Holding OÜ kaudu Aili Käole. Kägu ostis ettevõtte Vjatšeslav Leedo Holostovi Kinnisvarahalduselt möödunud aasta oktoobris.

Estraveli konsolideeritud käive oli mullu 76,8 miljonit eurot, puhaskasum ligi 1,4 miljonit. Wris ASi müügitulu oli 2018. aastal 11,9 miljonit eurot ja puhaskasum 211 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles