Valitsus: oleme Itaaliaga solidaarsed teisiti kui pagulasi vastu võttes (1)

Postimees
Copy
Migrandid Itaalia sadamas.
Migrandid Itaalia sadamas. Foto: SCANPIX

Eesti väljendab solidaarsust Itaaliaga, mis on korduvalt saatnud Eestisse õhuturbemissioonile oma sõjalennukid, teisiti kui sealt immigrante vastu võttes, ütlesid peaminister Jüri Ratas ja siseminister Mart Helme.

«Lähtume immigrantide vastuvõtul vabatahtlikkusest,» ütles Ratas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil ja viitas, et Itaalia ise on lisaks inimeste vastuvõtmisele rääkinud ka Euroopa Liidu liikmesriikide panustamisesest ühenduse välispiiride valvamisse, vahendab ERRi uudisteportaal.

Helme tõi välja Prantsusmaa esindaja sõnad viimaselt ELi sise- ja justiitsnõukogult, kes olevat öelnud, et Pariis mõistab, et ränne on ka sisepoliitiline küsimus ning ei soovi, et see hakkaks lõhkuma Euroopa Liidu ühtsust. Seepärast tervitab Prantsusmaa iga solidaarsuse ilmingut, ka neid, mis ilmutavad ennast muul moel kui pagulaste vastuvõtmine, rääkis minister.

«Ütlesin, et meie oleme valmis panustama muul moel, tehnilise abiga, inimabiga ja muu abiga, ekspertiisiga, et aidata selle küsimuse lahendamisele kaasa,» rääkis siseminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles