Aeg lubab paari nädalaga uue peaprokuröri kohta lahendust (3)

Copy
Tallinn, 10.06.2019
Justiitsminister Raivo Aeg oma kabinetis, intervjueerija Vahur Joa.

Minister of Justice Raivo Aeg in his office. Interviewed by Vahur Joa.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Tallinn, 10.06.2019 Justiitsminister Raivo Aeg oma kabinetis, intervjueerija Vahur Joa. Minister of Justice Raivo Aeg in his office. Interviewed by Vahur Joa. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) on peaprokuröri kandidaadi nimetanud, kelleks on praegune peaprokurör Lavly Perling, kuid koalitsioonipartneritega käib veel läbirääkimine, peaprokuröri kinnitamine selgub paari nädala jooksul.

Justiitsminister soovib, et praegune peaprokurör Lavly Perling jätkaks selles ametis ka järgmised viis aastat ning ta kinnitas pressikonverentsil, et tal on olemas enda erakonna toetus. 

«Mis puudutab teemat laiemalt, siis peaprokuröri kandidatuuri nimetamine on justiitsministri kohustus, loomulikult käib see läbi konsultatsioonide koalitsioonipartneritega, loodan paari nädalaga leida lahendusele,» lubas justiitsminister Raivo Aeg, vahendas ERR

Keskerakond on peaprokuröri jätkamise suhtes pigem toetaval seisukohal, siis EKRE poliitikud on kriitilised. 

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ütles siseminister Mart Helme (EKRE), et tema ei hakka nimedega avalikult spekuleerima: «Me ei nimeta ühtegi nime enne, kui meil tekib konsensus. Me ei hakka ajakirjanduses ja ühiskonnas tekitama ažiotaaži nimede ja sellega, kes on kelle kandidaadid.» 

Riigi praeguse peaprokuröri Lavly Perlingu ametiaeg lõpeb 31. oktoobril, kui valitsus leiab üksmeele, siis Perling jätkab peaprokuröri ametis järgmised viis aastat.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles