Haaberstis tuletavad märgid loomaomanikele meelde nende kohustust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Lemmiku järelt koristamine peaks olema elementaarne, kuid kõik loomaomanikud seda teha ei suvatse.
Lemmiku järelt koristamine peaks olema elementaarne, kuid kõik loomaomanikud seda teha ei suvatse. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti linnaosavalitsus paigaldas märgid, millega tuletab loomaomanikele meelde, et oma lemmiku järelt tuleb koristada või arvestada trahvi maksmisega.

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et oma lemmiku järelt koristamine peab olema elementaarne. «Kahjuks aga leidub endiselt meie seas neid, kellele tuleb naabriga arvestamist meelde tuletada. Selge on, et ükski märk inimest kohe ei muuda, kuid loodetavasti annab see meeldetuletus tõuke paremuse poole,» ütles linnaosavanem.

Hanimägi lisas, et eriti hull on olukord muidugi kevadel lume sulades, kui ilmuvad nähtavale kõik talvega sinna jäetud hunnikud. «Talve eel paigaldatud märgid annavad loodetavasti mõtteainet ka selleks, et lume alt sulab ühel või teisel hetkel kõik välja. Loodame, et paigaldatud märgid tuletavad koeraomanikele meelde, et neil on kohustus oma lemmiku järelt koristada ja selle tulemusel on meil puhtam talv ja kevad,» lõpetas Hanimägi.

Lisaks märkide paigaldamisele on linnaosavalitsuse ja munitsipaalpolitsei esindajad varem üllatanud linnaosa koeraomanikke kontrollkäikudega, kui kontrolliti Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmist linnaosas. Kontrollkäikudega jätkatakse ka edaspidi. Linnaosasse paigaldati 10 märki maksumusega 1008 eurot. Märkide asukohtade valikul arvestati elanike ja munitsipaalpolitsei ettepanekutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles