Koduralli toob saarlased starti

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
2018. aasta Saarema ralli võitjad Georg Gross (paremal) ja Raigo Mõlder.
2018. aasta Saarema ralli võitjad Georg Gross (paremal) ja Raigo Mõlder. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui viimastel Eesti rallidel osalenud saarlasi on saanud peamiselt ühe käe sõrmedel üles lugeda, siis Saaremaa ralli stardis on 164 ekipaaži hulgas koguni 19 kohalikku rallipaari.

Täna ja homme sõidetaval rallil on suurima esindatusega kaks aastat tegutsenud rallitiim Pihtla RT, kes saadab starti kaheksa võistlusautot. Enamik neist meestest tulebki starti vaid Saaremaa rallil, aga kõik tahavad klubi ühe eestvedaja Karl Jalakase sõnul muidugi maksimumi.

Saaremaa ralli võistlusklassis EMV6 tuleb esimest korda starti rallipaar Olavi Paju ja Ott Kiil, kelle sõiduvahend on Renault Clio. "See võimalus kukkus kätte ja ei saanud kasutamata jätta," nentis seni vaid rahvarallil võistelnud ja nüüd sportrallil debüteeriv Olavi Paju

Kaheksa-aastase vaheaja järel stardib Saaremaa rallil taas Koit Repnau, kes on varem osalenud kokku viiel korral ja neist kolm ka lõpuni sõitnud. Koit Repnau asub koos Oliver Peeboga kihutama Seat Ibiza GTI-l klassis EMV6.

"Otsustasime osaleda, kuna see on üks vahvamaid rallisid Eestis," ütles Saaremaa Lihatööstuses müügidirektorina töötav Koit Repnau. "Arvestades seda, et Oliver on saarlane ja mina ise Saaremaaga tihedalt tööalaselt seotud, on meie jaoks tegemist koduralliga."

Ralli stardirivi koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga avav Georg Gross on Saaremaa ralli võitnud piloodina 2009., 2013. ja 2018. aastal ning kaardilugejana aastal 2017. Tänavu on tal edu korral võimalus tõusta legendaarse Ivar Raidami kõrvale, kes on trooninud ainsana viiel korral.

"Võit on kindlasti eesmärgiks," kinnitas Georg Gross. "Aga tingimused saavad olema keerulised ja tuleb väga raske ralli."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles