Rahvusatlasesse mahub pea viissada Eestit

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Doktorikraadiga geograaf Taavi Pae (42) on kuvarile mananud Eesti tõmbekeskuste kaardi, mis on tehtud rahvusatlases avaldamiseks. Tema käeulatuses ja selja taga on sadu ja sadu Eesti kaarte.
Doktorikraadiga geograaf Taavi Pae (42) on kuvarile mananud Eesti tõmbekeskuste kaardi, mis on tehtud rahvusatlases avaldamiseks. Tema käeulatuses ja selja taga on sadu ja sadu Eesti kaarte. Foto: Laila Kaasik

Maakaardid ei ole ainult geograafilise sisuga ega näita vaid mägede, soode, linnade, teede ja muu seesuguse paiknemist. Tartu ülikooli geograafiaosakonna ja kaardikirjastuse Regio koostöös on valmimas esimene Eesti rahvusatlas, kus leidub peaaegu 500 ajaloolist ja tänapäevast kaarti, millele on kantud andmed kodumaise looduse, kultuuri, ajaloo ja eluolu kohta.

Atlase koostaja, Tartu ülikooli Eesti geograafia dotsendi Taavi Pae sõnul on kaardid rühmitatud 36 teemapeatükki, mis tutvustavad muu hulgas eestlaste päritolu, haridust, rahvaluulet ja religiooni, aga ka näiteks õ-hääliku leviku piiri, avalike saunade paiknemist 1967. aasta seisuga, kama ja verivorsti levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles