Liitlasvägede sõdurid pidasid Rakveres maha hoogsa poksiturniiri

Copy
Liitlasvägede sõdurite poksivõistlus Rakvere spordihallis tõi kokku kenakese hulga nii laigulises vormis kui ka kenas paraadvormis sõdureid. Kokku võis melu nautida tuhatkond huvilist.
Liitlasvägede sõdurite poksivõistlus Rakvere spordihallis tõi kokku kenakese hulga nii laigulises vormis kui ka kenas paraadvormis sõdureid. Kokku võis melu nautida tuhatkond huvilist. Foto: Ain Liiva

Neljapäeva õhtu kulges Rakvere spordihallis haaravate poksimatšide melus. Tegemist polnud siiski iga päev poksiga tegelevate sportlaste, vaid enamasti mõne nädala pingsalt harjutanud, ent igati meisterliku mulje jätnud NATO liitlasvägede sõduritega.

Ka mitmetunnise vaatemängu publik oli seekord valitud – tribüünidel ja saali keskel paiknenud poksiringi kõrvale paigutatud toolidel nautisid võistlust ja elasid häälekalt kaasa Tapal 1. jalaväebrigaadis paiknevate liitlasüksuste sõdurid ning külalised eesotsas Suurbritannia suursaadiku Theresa Bubbeariga.

Korralike matšieelsete tutvustuste, valgussõu ja tossukahurite keskmes olid aga loomulikult poksijad, eelnevalt poolteist kuni kaks kuud higi valanud kolmes Balti riigis ning Poolas teenistuses viibivad USA, Kanada ja Suurbritannia sõdurid.

Rakveres toimunud finaalturniirile olid eelnenud mitmekümne osalejaga valikvõistlused ning Lääne-Viru maakonnakeskuses pääsesid eri kaalukategooriates ringi üksnes parimatest parimad, kokku 22 poksijat. Lisaks kümnele meeste matšile käisid ühes kohtumises poksiringis naised.

Esimest korda Baltikumis korraldatud jõuproovil, mis on näiteks Suurbritannias juba üsna tavaline, tegi teiste seas elus esimest korda kaasa briti reamees Greener, kes rääkis, et tema jõudis poksivormi lihvida paar nädalat. "Mitte just liiga kaua," kostis ta. "See oli mu esimene matš ja mingisuguseid ootuseid enne seda polnud. Kokkuvõttes sain aga suurepärase kogemuse. Tõenäoliselt osalen tulevikuski sellisel võistlusel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles